Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

У мене є питання 1-чому піротехнічні вироби не можна продавати в охоронних місцях? 2-чому не можна використовувати їх вдома або за містом?

В залежності від відстані, на якій безпечно застосовувати піротехнічні вироби, їх розрізняють за класами:
І клас – 0,5 метра, до них відносять хлопавки і бенгальські вогні;
ІІ клас – 5 метрів, – наземні феєрверки, петарди;
ІІІ клас – 20 метрів, – фестивальні фари, салюти, ракети;
IV клас – більше 20 метрів, – професійні піротехнічні вироби, які використовують лише спеціалізовані організації для влаштування феєрверків.
Щоб не наражати своє життя і життя оточуючих на небезпеку слід дотримуватись таких правил:
- Пам’ятайте, будь-яку піротехніку до розряду іграшок можна віднести лише умовно, адже навряд чи можна у повній мірі назвати іграшкою те, що може скалічити чи навіть вбити при неправильному чи невмілому поводженні. Тому ставитись до цих виробів слід надзвичайно обережно і відповідально.
- Піротехнічні вироби І класу (хлопавки, бенгальські вогні) дозволяється використовувати дітям лише з 12 річного віку і, до того ж, під наглядом батьків. Вироби ІІ класу (наземні феєрверки, петарди) дозволяється продавати лише особам, яким виповнилося 16 років, а використовувати їх вони повинні, знову ж таки, під наглядом дорослих. Фестивальні фари і салюти (ІІІ клас) дозволяється брати до рук лише повнолітнім особам, а от вироби IV класу – лише професійним піротехнікам, для звичайних непідготовлених людей вони смертельно небезпечні.
- Купувати тільки ліцензовану продукцію, яка пройшла перевірку якості і тільки в спеціалізованих торгівельних закладах, а не на ринках чи з рук, оскільки до зберігання цих виробів є особливі вимоги, пов’язані з властивостями запалювальних сумішей. Окрім цього людина, яка продає піротехнічні засоби, повинна попередньо пройти спеціальне навчання з їх використання та отримати свідоцтво, яке видається навчальними закладами МВС України, які мають затверджену програму підготовки, тематичний план та ліцензію на навчання спеціалістів з піротехніки. Всі необхідні документи Ви можете запитати у реалізатора товару. Упаковка повинна бути тільки фабрична, на ній обов’язково повинна бути інструкція з підготовки, запуску піротехнічного виробу та його утилізації, викладена правильною українською чи російською мовою.
- У радіусі 50 м не повинно бути пожежонебезпечних об’єктів
- Не дозволяється використовувати піротехнічні вироби ближче ніж за 100 метрів до житлових будинків, лікарень, дитячих садочків, шкіл. Поблизу не повинно бути легкозаймистих речовин. Не дозволяється використовувати піротехніку під деревами, під лініями електропередач, під арками, у приміщеннях. Також не дозволяється використовувати піротехнічні вироби, які ненадійно закріплені, направляти їх на людей, запалювати в руках, запускати їх із балконів, з дахів житлових будинків.
- Перевірте, в якому стані знаходиться піротехніка. Якщо є дефекти, типу відірваного гнота або начинка петарди висипалася, то використовувати такий виріб дуже небезпечно! Так само небезпечно використовувати піротехніку, у якої вийшов термін придатності – вона може повести себе непередбачувано!
- Не носіть петарди в кишені насипом і без упаковки.
- Під час запуску піротехнічних виробів не дозволяється над ними нахилятися. Якщо піротехнічний виріб не спрацював, до нього заборонено підходити раніше, ніж через 15-20 хвилин, повторно такий виріб запалювати не можна.
- Піротехніку, яка не спрацювала, потрібно утилізувати, перед тим потримавши 2-3 доби у воді.
- Від загоряння до вибуху петарди, як правило, проходить від 3-х до 8-ми секунд. Цього часу достатньо лише для того, щоб людина встигла відкинути її або відійти на безпечну відстань. Тому не можна затримувати підпалений піротехнічний засіб у руках. Зволікання може дорого обійтися!
- Петарди забороняється запалювати від запальнички – можна отримати опіки. Найкраще для цього годяться звичайні сірники. Відкидати петарду потрібно якомога далі, але не менш ніж на 5 метрів.
- НІЯКІ ПІРОТЕХНІЧНІ ВИРОБИ НЕ МОЖНА РОЗБИРАТИ!

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860