Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Хто такі резервісти? Які підстави для становлення резервістом (добровільні чи примусові)?

В соответствии с пунктом 11 "Положения о прохождении гражданами Украины службы в военном резерве Вооруженных Сил Украины", информация о сроках проведения сборов в следующем году должна быть доведена до резервистов не позднее 1 декабря текущего года.

В случае последующего внесения изменений в график учебных сборов, ведомости о новых датах их проведения сообщаются резервисту не позже, чем за месяц до начала сборов (п. 11 с изменениями, внесенными согласно Указа Президента № 502/2014 от 06.06.2014 года).Наказ № 245

Інструкція з організації і проведення навчальних зборів з військовозобов’язаними у військових частинах і установах Збройних Сил України
4.8. Районні (міські) військові комісаріати відповідають за:
...
своєчасне сповіщення, збір та перевезення військовозобов’язаних у військові частини (установи) на навчальні збори, а також повноту виконання обсягів призову військовозобов’язаних на навчальні збори у районі відповідальності;Для резервистов срок уведомления о призыве установлен п. 11 «Положения о прохождении гражданами Украины службы в военном резерве Вооруженных Сил Украины» (см. предыдущий ответ). На практике эти сроки соблюдаются не всегда и зачастую нарушаются. Сроки уведомления военнообязанного про учебные (проверочные) сборы, исходя из текста Приказа МОУ №245, в отличии от резервиста, не регламентированы.P.S. Для информации — кто такие «резервисты», в контексте действующего законодательства (не путать с «военнообязанными»):

«Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних Сил України»
Громадяни, які виконують військовий обов'язок шляхом проходження служби у військовому резерві, є резервістами.
Проходження служби у військовому резерві полягає у виконанні резервістами обов'язків служби, у тому числі з підготовки, відповідно до завдань, покладених на органи військового управління, з'єднання, військові частини, військові навчальні заклади, установи та організації (далі - військові частини), в яких вони проходять службу у військовому резерві на відповідних посадах, згідно з вимогами законодавства та умовами контракту.
Початком проходження резервістом служби у військовому резерві вважається день видання наказу керівника органу військового управління, командира (начальника) військової частини (установи) про прийняття (зарахування) громадянина на службу у військовому резерві і призначення на посаду, яка комплектується резервістами.
Закінченням проходження резервістом служби у військовому резерві вважається день закінчення строку контракту або інший день, зазначений у пункті 30, абзаці другому пункту 120-1 цього Положення, але не раніше дня видання наказу командира (начальника) військової частини (установи) про звільнення резервіста зі служби у військовому резерві.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860