Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго вечора!Можете підказати?! Хочу піти служити в резерв, замість строкової служби. Чи є це можливим, куди звернутись з цим питанням?

Відповідно до ч.1 ст.2 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» від 25.03.1992 р. військова служба є державною службою особливого характеру, яка полягає у професійній діяльності придатних до неї за станом здоров’я і віком громадян України, іноземців та осіб без громадянства, пов’язаній із обороною України, її незалежності та територіальної цілісності. З огляду на дані положення можна визначити, що військова служба є особливим видом професійної діяльності, яку виконують саме військовослужбовці. Вона може бути добровільною — здійснюється на контрактній основі, або за призовом.

З метою підтримки рівня військової підготовки серед громадян України, на законодавчому рівні встановлено окремий вид військового обов’язку – служба у військовому резерві. Для кращого розуміння, що саме вбачається під вказаним терміном, слід звернутися до законодавчих норм.Відповідно до п.5 Положення про порядок проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних Сил України, затвердженого Указом Президента України від 29.10.2012 р. № 618, проходження служби у військовому резерві полягає у виконанні резервістами обов’язків служби, у тому числі з підготовки, відповідно до завдань, покладених на органи військового управління, з’єднання, військові частини, військові навчальні заклади, установи та організації, в яких вони проходять службу у військовому резерві на відповідних посадах, згідно з вимогами законодавства та умовами контракту.

Виходячи з досить формального визначення та чіткого нормативного регулювання, можна виділити основні характеристики служби у військовому резерві:

  • здійснюється на добровільних засадах – особа, яка має намір вступити на службу у військовому резерві, укладає строковий контракт з уповноваженою установою: Міністерством оборони України – для проходження служби в Збройних Силах України; Міністерством внутрішніх справ України – для проходження служби в Національній гвардії України;
  • спрямована на підготовку осіб для виконання ними військового обов’язку у мирний та воєнний час – тобто, резервісти відповідно до умов укладеного з ними контракту проходять підготовку, навчальні та перевірочні збори, перепідготовку в межах проходження служби в резерві. У разі необхідності, у мирний та воєнний час, за рахунок резервістів комплектуються силові підрозділи, в залежності від військових частин, на базі яких резервісти проходять службу;
  • вона є оплачуваною – відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про порядок і розміри грошового забезпечення і заохочення військовозобов’язаних та резервістів, грошової виплати резервістам» від 23.11.2006 р. № 1644 резервістам за весь час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві здійснюються грошові виплати від 1,5 до 2 розмірів мінімальних заробітних плат на місяць (в залежності від приналежності до рядового чи офіцерського складу).
  • Стаття 1. Військовий Обов'язок

    1. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов'язком громадян України.

    2. Військовий обов'язок установлюється з метою підготовки громадян України до захисту Вітчизни, забезпечення особовим складом Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту (далі - Збройні Сили України та інші військові формування), посади в яких комплектуються військовослужбовцями.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860