Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня. Чи існує частина 2 ст 32 Конституції України, де ніби вказано, що фото-, відео-, та аудіо фіксація процесу надання медичних послуг заборонена? Дякую.

Базовые положения законодательства Украины:
- стаття 34 Конституції України – всі громадяни мають право вільно збирати, зберігати, використовувати та поширювати інформацію усно, письмово чи в інший спосіб на свій вибір;
- стаття 7, п. 2 закону "Про інформацію" – ніхто не може обмежувати права особи у виборі форм та джерел одержання інформації;

- стаття 21, п.4 закону «Про інформацію» – до інформації з обмеженим доступом не можуть бути віднесені такі відомості:

4) про факти порушення прав і свобод людини і громадянина;

5) про незаконні дії органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових та службових осіб;

6) інші відомості, доступ до яких не може бути обмежено відповідно до законів та міжнародних договорів України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.
- стаття 302 Цивільного кодексу України – фізична особа має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію.

Да, сбор, хранение, использование и распространение информации проособисте життя фізичної особи без її згоди не допускаються(!), кроме случаев, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

- стаття 307 Цивільного кодексу України фізична особа може бути знята на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку лише за її згодою (!). Запис на диктофон (АУДІО) НЕ ПОТРЕБУЄ ЗГОДИ НІ ФІЗОСОБИ, НІ, ТИМ ПАЧЕ, ПОСАДОВОЇ ОСОБИ! Також, ЗГОДА ОСОБИ на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку не потрібна, якщо зйомки проводяться відкрито в громадськихмісцях: в магазинах, ресторанах, дискотеках, театрах, концертах, на вулиці, на зборах, конференціях, мітингах та інших заходах публічного характеру. Ярким примером этому является съёмка вэб-камерами в организациях (независимо от их статуса) и возле них, торговых центрах, магазинах, на улицах, дорогах (например, полицейские вэб-камеры на улицах, дорогах), возле подъездов жилых домов и квартир в них, частных домов и т.п. Ведь, никому и в голову не придёт мысль запретить съёмку физлиц, которые проходят, стоят, производят какие-либо действия в поле видеофиксации указанных видеокамер. Ибо все прекрасно понимают, что данные вэб-камеры являются не только превентивным средством для предотвращения совершения противоправных действий, но и фиксацией этих действий (если таковые произойдут), что, опять же таки, не противоречит п.4 ст.21 закона «Про информацию»до інформації з обмеженим доступом не можуть бути віднесені такі відомості: 4) про факти порушення прав і свобод людини і громадянина (то есть, ПРАВОНАРУШЕНИЯ).

- стаття 4 закону України «Про державну службу» Державна служба грунтується на таких основних принципах:

верховенство права;

демократизму і законності;

пріоритету прав людини і громадянина;

прозорість діяльності (то есть, відкритість і гласність!)

- стаття 8 Державний службовець повинен:

шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників,дотримуватися високої культури спілкування; не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам державної служби чи негативно вплинути на репутацію державного службовця.

стаття 8 Основними обов'язками державних службовців є:

додержання Конституції України та інших актів законодавства України;

недопущення порушень прав і свобод людини та громадянина;

Державний службовець повинен діяти тільки в межах своїх повноважень (это ещё и ст.ст.19, 22 Конституции Украины). У разі одержання доручення, яке суперечить чинному законодавству, державний службовець зобов'язаний невідкладно в письмовій формі доповісти про це посадовій особі, яка дала доручення, а у разі наполягання на його виконанні - повідомити вищу за посадою особу (ст. 60 КУ).

- стаття 9 закону України "Про Національну поліцію" – діяльність поліції є гласною (поліціянти - є службовими особами – ЗУ «Про державну службу») и нигде не сказано, что "поліцейська гласність" должна ограничиваться только распространением самой полицией информации про свою деятельность;

- статья 10 Конвенции про защиту прав и основополагающих свобод человека о не допуске использования свободных ограничений права на информацию … любые случаи ограничения в доступе к публичной информации должны определяться только Законом!

- статья 19 общей декларации прав человека;- статьи 18, 19 Международного пакта о гражданских и политических правах человекакаждый человек имеет право собирать, сохранять использовать и распространять информацию устно, письменно или другим способом – на свой выбор.
Впрочем, как правило, законы заканчиваются там, где начинаются интересы полиции, прокуратуры, СБУ, чиновников и руководителей частных преприятий и гражданских организаций (всі вони є ПОСАДОВИМИ ОСОБАМИ (смотри внизу ПРИЛОЖЕНИЕ)). Онипродолжают требовать от граждан немедленно прекратить снимать их на видео, закрывают объєктивы камер, вырывают из рук видеорегестраторы, видеокамеры, мобильные телефоны, угрожают смельчакам задержанием и т.п. Хотя по Закону Украины «Про інформацію», ст. 7, п. 2Суб’єкт інформаційних відносин (люба особа) може вимагати усунення будь-яких порушень його права на інформацію!
В наших реалиях откровенно сообщить такому должностному лицу, что он "безграмотный хам" мы не можем (по Закону можем! – «оціночні судження», ст. 30 ЗУ «Про інформацію», а также вышеуказанные законы), а поэтому, пользуясь ситуацией, следует просто отшлифовать свои навыки спокойного и аргументированного общения с "неадекватами".


Саме главное: громадяни зобов’язані виконувати не будь-які забаганки поліцейського,чиновника, ПОСАДОВОЇ ОСОБИ а лише його законну вимогу припинити вчинювати правопорушення.
Така вимога вважається законною тільки тоді, коли посадова особа роз’яснить громадянину суть вчиненого ним правопорушення та назве конкретну статтю нормативно-правового акту, яка кваліфікує вчинок як порушення закону!!! И это полностью соответствует ст.7 КУпАП (Стаття 7. Забезпечення законності при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення

Ніхто не може бути підданий заходу впливу в зв'язку з адміністративним правопорушенням інакше, як на підставах і в порядку, встановлених законом!!!).

Провадження в справах про адміністративні правопорушення здійснюється на основі суворого додержання законності!

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]