Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Як захищати своє право передбачене ст. 50 КУ, коли спалюють городнє сміття та побутове на приватних присадибних ділянках та на городніх масивах? Адже через задимлення не можливо дихати !

Відповідно до п. 4.1 Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів сільська рада повинна створити максимально сприятливі умови проживання населення з урахуванням нормативного забезпечення повним набором установ соціального, культурного та побутового обслуговування населення, додержання нормативних показників густоти населення на території житлових кварталів та районів, якості навколишнього середовища та мікроклімату, вимог до організації та благоустрою присадибних територій, транспортної та інженерної інфраструктури відповідно до діючих будівельних норм та правил, а також вимог цих Правил.

Відповідно до п. 8.25. способи знешкодження твердих побутових відходів потрібно приймати в залежності від розмірів населеного пункту. Для найкрупніших і крупних міст рекомендуються промислові способи їх знешкодження (сміттєспалювальні і сміттєпереробні заводи), для середніх і малих міст, селищ міського типу, сільських населених пунктів (і у разі неможливості промислового знешкодження в перших двох категоріях міст) необхідне обладнання впорядкованих полігонів твердих побутових відходів; в сільських населених пунктах при відсутності громадського центру і багатоповерхової забудови знешкодження побутових відходів здійснюється шляхом компостування на індивідуальних садибах. Компостування це переробка органічної фракції ТПВ.1

Враховуючи наведене вище робимо висновок, що спалювати ТПВ на присадибній ділянці заборонено, а відповідно такі дії караються законом.

Відповідальність за спалювання ТПВ на присадибній ділянці підпадає під кваліфікацію трьох статей Кодексу про адміністративні правопорушення, а саме:
Стаття 52. Псування і забруднення сільськогосподарських та інших земель
Псування сільськогосподарських та інших земель, забруднення їх хімічними і радіоактивними речовинами, нафтою та нафтопродуктами, неочищеними стічними водами, виробничими та іншими відходами, а так само невжиття заходів по боротьбі з бур’янами –
тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Стаття 82. Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення
Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення –
тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Стаття 152. Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів
Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів –
тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За порушення передбачені ст. 52 та 82 відповідно до ст. статті 242-1 КпАПмає право розглядати справи та притягати до відповідальності мають відповідні органи державної екологічної інспекції. За порушення ст. 152 КпАП притягає до відповідальності відповідний орган місцевого самоврядвання.

Проте перш, ніж притягнути винну особу до відповільності, уповноважена на те особа повинна скласти протокол. Відповідно до статті 255КпАП уповноважені на те посадові особи органів внутрішніх справ (Національної поліції) можуть скласти протокол за вчинення порушення передбаченого ст. 152 КпАП. Крім того за цією статтею мають право складати протокол ще посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад складають протокол за вчинення порушення передбаченого, представники громадських організацій або органів громадської самодіяльності.
Лише громадські інспектори з охорони довкілля складають протоколи за вчинення порушення передбаченого 82 КпАП, а громадські інспектори сільського господарства складають протоколи за вчинення порушення передбаченого 52 КпАП.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]