Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

допомога юриста-посилання на яку статтю і якого правового документа-при складанні протокола про порушення правил дор. руху

У 2015 році в Кодексу про адміністративні правопорушення були внесені зміни, які передбачали, що протокол не складається у разі вчинення адміністративних правопорушень, розгляд яких віднесено до компетенції Національної поліції.

Це означає, що під час притягнення водія до відповідальності за порушення правил дорожнього руху, якщо такі повноваження наді поліцейському протокол про адміністративне правопорушення не складається, а одразу ж виносить Постанову в справі про адміністративне правопорушення.

Якщо ж повноваження розгляду справи та притягнення до відповідальності за порушення ПДР надані суду, поліцейський складає адміністративний протокол, який потім передається в суд.

Фактично поліцейський може притягати водія до відповідальності за усі порушення ПДР, за які не передбачено санкції у виді позбавлення водійських прав. Для прикладу це порушення правил зупинки і стоянки, проїзду на забороняючий сигнал світлофора, користування світловими приладами, користування ременями безпеки, руху по смузі громадського транспорту тощо.

В суді розглядаються справи про притягнення до відповідальності за керування автомобілем у стані сп’яніння, відмову пройти огляд на стан сп’яніння, за ДТП, залишення місця ДТП, створення аварійної обстановки, невиконання вимоги поліцейського про зупинку, порушення правил руху через залізничні переїзди. Саме при фіксації поліцейським цих порушень, ним складається протокол про адміністративне правопорушення.

Отже, якщо водій вчинив порушення, за яке передбачено позбавлення водійських прав, поліцейський складає протокол про адміністративне правопорушення і передає справу для розгляду в суд. Якщо санкція за порушення ПДР передбачає лише штраф (або попередження), поліцейський протокол не складає, а одразу виносить постанову в справі про адміністративне правопорушення, якою накладає штраф на порушника.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]