Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

доброго вечора, я проходи ВЛК на роботу в Поліцію Охорони, дерматолог написав що я не придатний причина з правої сторони є черноні плями від народження. Є певний перелік хвороб з якими не беруть в Поліцію

При початку роботи поліції охорони-було утворено такі органи поліції охорони, що були організовані як територіальні органи Національної поліції: Департамент поліції охорони як міжрегіональний територіальний орган Національної поліції, Відділ поліції охорони об’єктів стратегічного значення, управління поліції охорони в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, управління поліції охорони у областях, Управління поліції охорони в місті Києві, Управління поліції охорони з фізичної безпеки у м. Києві. Поліція охорони є територіальним органом Національної поліції України, яка відповідно до покладених на неї завдань здійснює охорону об'єктів права державної власності у випадках та порядку, визначених законом та іншими нормативно-правовими актами, фізичних осіб та об’єктів права приватної і комунальної власності на договірних засадах.

Військово-лікарська комісія в системі органів внутрішніх справ України-це спеціальні органи в складі лікарів-спеціалістів, які створюються в системі МВС з  метою проведення військово-лікарської  експертизи  і медичного огляду кандидатів на службу, осіб рядового й начальницького складу органів  внутрішніх справ  і членів їх сімей, військовослужбовців Національної гвардії України (далі - військовослужбовці), осіб цивільної молоді, які бажають  вступити  до  навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони України (далі - кандидати до вступу на навчання),  курсантів  і слухачів навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України,  колишніх осіб рядового й начальницького складу органів внутрішніх справ і колишніх військовослужбовців. Основним завданням військово-лікарської комісії є проведення військово-лікарської експертизи з метою 1) визначення за станом здоров'я, фізичного розвитку, а для окремих видів службової діяльності за  індивідуальними психофізіологічними особливостями, придатності до служби в органах внутрішніх справ, військової служби, можливості проходження служби за кордоном, вступу (навчання) до навчальних закладів МВС, які є кандидатами на службу в органи внутрішніх справ, осіб рядового й начальницького складу органів внутрішніх справ, у тому числі при переміщенні по службі; 2) оцінка результатів медичного огляду осіб, які є кандидатами на службу в органи внутрішніх справ, осіб рядового й начальницького складу ОВС, та розробка пропозицій щодо вдосконалення цієї роботи; 3) розробка спільно з    головними та іншими лікарями-спеціалістами МВС методик медичного огляду, вимог до стану здоров'я, фізичного розвитку та індивідуальних психофізіологічних особливостей кандидатів на службу в органах внутрішніх   справ, осіб рядового й начальницького складу, кандидатів до вступу на навчання, членів сімей осіб рядового й начальницького  складу, 4) вивчення, узагальнення і поширення передового досвіду роботи з питань військово-лікарської експертизи.

Військово-лікарські комісії бувають штатні й позаштатні (постійно та  тимчасово діючі). Органи військово-лікарської експертизи свої постанови, висновки та інші рішення (далі-постанови) приймають колегіально, більшістю голосів. Придатність до служби в органах внутрішніх справ чи до військової служби визначається методом індивідуальної оцінки. При незгоді особи, яка пройшла медичний огляд, з рішенням ВЛК може бути проведено повторний медичний огляд у вищій за статусом ВЛК або додаткове обстеження і повторний медичний огляд у цій самій ВЛК. Штатними ВЛК є: Центральна військово-лікарська комісія (далі-ЦВЛК) МВС України, ВЛК Головного управління МВС України в Криму, м.Києві, Київській області, Управління МВС України в областях та м. Севастополі. Рішення, вказівки з питань військово-лікарської експертизи військово-лікарських комісій УМВС України в областях-є обов'язковими для гарнізонних і госпітальних військово-лікарських комісій. Позаштатними ВЛК є: а) постійно діючі-госпітальні військово-лікарські комісії (далі-ГВЛК) та гарнізонні військово-лікарські комісії; б) тимчасово діючі-ВЛК навчальних закладів МВС України. Переліки госпіталів, лікарень, стаціонарів, лазаретів, поліклінік  органів  внутрішніх  справ, управлінь і з'єднань національної гвардії, навчальних закладів МВС, при яких організуються позаштатні постійно діючі і тимчасово діючі військово-лікарські комісії, і їх голів затверджує начальник Управління   охорони здоров'я МВС, за поданням керівництва відповідних органів внутрішніх  справ, командування військових частин та за погодженням з начальником ЦВЛК МВС. На штатні ВЛК органів внутрішніх справ покладається перегляд власних постанов і постанов підпорядкованих ВЛК у порядку контролю, а також у разі оскарження їх керівництвом органів  внутрішніх справ, командуванням військових частин чи особами, що підлягають медичному огляду, та в інших необхідних випадках. Постанови позаштатної ВЛК-розглядаються, контролюються, затверджуються, а за потреби переглядаються відповідною територіальною штатною ВЛК. За рішенням штатної ВЛК може бути проведений повторний або контрольний медичний огляд.

Результати обстеження і медичного огляду кандидата на службу, а також постанова ВЛК-заносяться до Акта медичного огляду. Постанова ВЛК, яка приймається при медичному огляді, оформляється довідкою, яка передається до відповідного управління (відділу) по роботі з особовим складом. Висновок за результатами психологічного обстеження додається до управління (відділу) по роботі з особовим складом разом з довідкою. Якщо в особи, що проходить медичний огляд, виявлено захворювання, не передбачене Розкладом  хвороб, то ВЛК приймає постанову щодо тієї статті Розкладу хвороб, яка найбільше відповідає її захворюванню і фактичній придатності до служби. Відомості про осіб,  що проходять медичний огляд, про стан їх здоров'я, а також постанови ВЛК записуються: на кандидатів на службу в органи внутрішніх справ-до акта медичного огляду, книги протоколів засідань ВЛК та довідки. Щодо кандидатів на службу в органи внутрішніх справ-ВКЛ виносить постанови із формулюваннями «придатний до служби» (із вказанням посади та графи Розкладу хвороб) чи «не придатний до служби» (з указанням посади, статті та графи Розкладу хвороб, чи пункт Таблиці вимог до індивідуальних психофізіологічних особивостей).

Під поширеною формою вітиліго, при наявності якої-кандидати на службу вважаються непридатними тощо-розуміють наявність множинних депігментованих  плям (трьох і більше) на шкіряному покриві будь-яких анатомічних ділянок загальною площею не менше 5% поверхні тіла. До пункту "а" належать вогнища вітиліго на відкритих ділянках тіла, які викликають значний косметичний дефект. Різновидність обмеженої склеродермії-хвороба білих плям, та неускладнена себорея-не є перешкодою до приймання на службу в органи внутрішніх справ.

Постанови ВЛК про придатність осіб рядового й начальницького складу до служби  в органах внутрішніх справ, а також постанови на членів їх сімей можуть бути реалізовані підрозділом по роботі з особовим складом у строк, що не перевищує один рік від дня медичного огляду.

Виходячи із змісту правових актів з цього питання-я, як юрист, можу заявити: незначні хвороби (також-розлади тощо), які не передбачені в додатку першому до Порядку проведення військово-лікарської експертизи і медичного огляду військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу в системі МВС України від 06.02.2001 р., та не роблять на практиці непридатним до служби в органах внутрішніх справ-не мають бути причиною для визнання особи непридатною для такої служби! Сергій Лалуєв–може звернутись із  заявою про перегляд постанов ВКЛ у даному випадку, чи проведення повторного медичного огляду, чи-у випадку ускладнень-оскаржити рішення комісії до суду. При цьому-треба мати належний правовий захист.

 

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]