Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня.я працюю на державному підприємстві, яке будуть рерганізовувати. Мене хочуть звільнити, оскільки моя посада попадає під закриття а нічого іншого не можуть запропонувати. чи правомірні дії керівництва

Доброго дня, Оксана. На підставі ст. 42 КЗпПУ спочатку береться до уваги більш висока кваліфікація та продуктивність праці. При рівних таких показниках перевага надається по сімейним обставинам, з тривалим стажем роботи по іншим підставам. Тобто при рівних показниках кваліфикації та продуктивності праці роботодавець не обов"язково повинен надавати перевагу сімейним, всі вказані обставини в ст. 42 - рівні, це означає, що не обов"язково треба йти по порядку: спочатку сімейним, якщо немає сімейних - з тривалим стажем. Ні, керівник може надати перевагу по одній із підстав,  вказаних в ст. 42.

Але якщо у вас є дитина до 13 років і ви одинока мати, то тоді вас звільняти заборонено згідно ч.3 ст. 184 КЗпПУ:

Звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (до шести років - частина шоста статті 179), одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов'язковим працевлаштуванням. Обов'язкове працевлаштування зазначених жінок здійснюється також у випадках їх звільнення після закінчення строкового трудового договору. На період працевлаштування за ними зберігається середня заробітна плата, але не більше трьох місяців з дня закінчення строкового трудового договору.

 

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]