Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Якщо офіцер припинив трудову діяльність з воєнним закладом, але проживає в гуртожитку цього закладу (наразі навчається в воєнному унів-ті, який не надає житлове приміщення), а його дружина, перебуває

Згідно із ст. 132 житлового кодексу, при виселенні з гуртожитків осіб, перелічених у статті 125 цього ж кодексу,  може бути виселено лише з наданням їм іншого жилого приміщення. Без надання іншого жилого приміщення не підлягають виселенню з гуртожитка, зокрема 1) сім'ї військовослужбовців, 2) осіб, які   пропрацювали   на   підприємстві,   в   установі, організації,  що надали їм службове жиле приміщення,  не  менш  як десять років. Надаване громадянам у зв'язку з виселенням з гуртожитку  інше жиле  приміщення  має відповідати вимогам,  передбаченим частиною другою статті 114 цього Кодексу, а саме- надаване громадянам  у  зв'язку  з   виселенням   інше   жиле приміщення  повинно знаходитись у межах даного населеного пункту і відповідати встановленим санітарним і технічним вимогам.

Існує закон «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» від 2008 року, за яким-забороняється виселення, переселення та відселення мешканців гуртожитків, на яких поширюється дія цього Закону, без попереднього надання їм (їх сім'ям) іншого житла, придатного для постійного проживання людей, крім випадків визнання гуртожитку таким, що перебуває в аварійному стані або в стані, непридатному для проживання людей. Громадський контроль за розподілом та утриманням житла у гуртожитках, на які поширюється дія цього Закону, здійснюється відповідною наглядовою радою. Спори, пов'язані з порушенням житлових прав громадян, які проживають у гуртожитках, на які поширюється дія цього Закону, за згодою таких громадян можуть попередньо розглядатися комісіями із забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків. Щоправда, дія цього закону поширюється лише на частину відносин із проживання в гуртожитках. Поширюється його дія, зокрема, на військовослужбовців, а також членів їхніх сімей, які не мають власного житла, більше п'яти років на законних підставах зареєстровані за місцем проживання у гуртожитках та фактично проживають у них. Не поширюється дія цього закону, зокрема, на осіб, які проживають у гуртожитках, призначених для тимчасового проживання у зв'язку з навчанням, перенавчанням чи підвищенням кваліфікації у навчальних закладах та у зв'язку з роботою (службою) за контрактом.

Відповідно до Інструкції про організацію забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України та членів їх сімей жилими приміщеннями, затвердженої наказом міністерства оборони від 30 листопада 2011 р., військовослужбовці, направлені на навчання до військових навчальних закладів з виключенням зі списків військових частин, разом з членами сім’ї звільняють займане жиле приміщення в гуртожитку за місцем служби за умови забезпечення на час навчання жилим приміщенням у гуртожитку військового навчального закладу (службовим житлом, приміщенням у спеціально пристосованій казармі) відповідно до складу сім’ї. Військовослужбовець або особа, звільнені з військової служби, та члени їх сімей зобов’язані у двотижневий строк звільнити займане ними жиле приміщення в гуртожитку в разі надання службового жилого приміщення, отримання жилого приміщення для постійного проживання, придбання в межах гарнізону жилого приміщення для постійного проживання або вибуття для виконання службових обов’язків за кордон разом із членами сім’ї. Працівник та члени його сім’ї зобов’язані у двотижневий строк звільнити займане ними жиле приміщення в гуртожитку у разі звільнення з роботи. Звільнення жилого приміщення у гуртожитку в останньому випадку відбувається в разі наявності (отримання, придбання) іншого жилого приміщення в межах населеного пункту, де розміщений гуртожиток.

Військовослужбовець-це особа, яка проходить військову службу. Військова   служба  у  Збройних  Силах  України  та  інших військових формуваннях є державною службою  особливого  характеру, яка  полягає  у  професійній діяльності придатних до неї за станом здоров'я і віком громадян України, пов'язаній з захистом Вітчизни.

 

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]