Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

Доброго дня! Відповідно до вимог вищезазначеної статті,зменшувати педагогічне навантаження педагогічним працівникам, які отримують пенсію без письмової угоди заборонено. Надайте,будь - ласка, роз'яснення

Доброго дня шановна Людмила.

Пенсіонер має право після досягнення пенсійного віку продовжувати працювати (п.1 ст.29 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування"). Розподіл педагогічного навантаження здійснюється керівником навчального закладу за погодженням з профспілковим комітетом і затверджується відповідним органом управління освітою. Обсяг педагогічного навантаження може бути меншим за тарифну ставку лише за письмовою згодою педагогічного працівника.

Отримання працівником пенсії не дає підстав для збільшення або зменшення педагогічного навантаження (відповідно до п.20 розділу IV Типових правилвнутрішнього розпорядку для працівників державних навчально-виховних закладів України, затверджених наказом Міністра освіти України від 20.12.1993 р.). Але слід пам'ятати, що примушування вчителів до написання ними заяви про зменшення педагогічного навантаження є неправомірним. Тому що в Законі України "Про загальну середню освіту" чітко зазначено, що тільки за згодою вчителя загальноосвітнього навчального закладу встановлюється менше педагогічне навантаження. Аналогічне положення містить Інструкція про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 15 квітня 1993 року № 102.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860