Сказати «Дуже Дякую»


Сума до перерахування р.

мій чоловік ввіз автомобіль на польських номерах в україну 06.02.2017 і не виганяв його за кордон які штрафні санкції передбачені

За водіння автомобіля без розмитнення в Україні власник машини з іноземною реєстрацією повинен заплатити штраф в сумі 420 000 гривен (розмір штрафу дорівнює 300% обов’язкового митного платежу). При цьому поліція має право забрати авто на іноземних номерах і доставити його на штрафмайданчик — для подальшої конфіскації в дохід держави.Таке рішення прийняв Вищий адміністративний суд України і тепер всі нижчестоящі (районні) суди будуть дотримуватися аналогічної позиції.

Проте, наше законодавство, містить один істотний недолік, що дозволяє їздити на автомобілі з іноземними номерами без обмежень у часі і строках (без перспектив оплати повторних штрафів). Ця схема називається «вічний транзит» і принцип її дії полягає в прогалинах українського законодавства.

Водій один раз оплачує штраф за керування нерозмитненим авто в сумі 8500 грн., однак після цього закон не зобов’язує вивозити машину на іноземних номерах за кордон. В разі складання протоколу і винесення постанови про накладення штрафу — можна продовжувати користуватися авто.Повторно залучити водія до адмінвідповідальності за тією ж статтею чинне законодавство вже не дозволяє.

Заплативши один раз адміністративний штраф, з’являється можливість їздити по Україні на «вічному транзиті» нескінченно довго. Виняток становлять випадки, коли поліцейські забрали на штрафмайданчик нерозмитнений автомобіль (повернути його буде складно).

Зв'язатися з юристом
Левченко Оксана Сергіївна, місто Вінниця
Телефон:+380638665952
E-mail:[email protected]
ICQ:Вайбер +380638665952
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультація 180 грн.



Типові договориБланки договорів



Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]