Хто ж таки позивач за статтею 443 ЦПКУ?

10.08.2018

Стаття 443. ЦПКУ. Визначення частки майна боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами

1. Питання про визначення частки майна боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами, вирішується судом за поданням державного чи приватного виконавця.

Водночас, в Законі про виконавче провадження нічого не сказано про таке право( обов'язок) Виконавця.

Питання: Чи зобов'язаний Виконавець Звернутись до суду на прохання(вимогу) стягувача про визначення частки майна боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами?

Чи може сам стягувач (у разі відмови Виконавця) самостійно звернутися до суду в порядку статті 443?

Наперед дякую за відповідь

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня шановний Олександр.

Питання про визначення частки майна боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами, вирішується судом за поданням державного виконавця.
Суд у десятиденний строк розглядає це питання у судовому засіданні з повідомленням сторін та заінтересованих осіб. Неявка сторін та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про визначення частки майна боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами.

Згідно з частиною 8 ст. 50 Закону України «Про виконавче провадження» у випадках, коли боржник володіє майном спільно з іншими особами, стягнення звертається на його частку. Питання про визнання частки майна боржника вирішується судом за поданням державного виконавця.
Зазначене питання вирішується судом у десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням сторін виконавчого провадження та співвласників, які є заінтересованими особами. Неявка належно повідомлених сторін виконавчого провадження та інших зазначених у попередньому реченні осіб не є перешкодою для вирішення питання про визначення частини майна боржника у спільному майні.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860