Звільнення з роботи

Ситуація : я працюю в таборі відпочинку пларуком і масажистом (0.5ставки), але мені часто дають і інші обов'язки- підмінити вожату, підмінити фізрука і тому подібне, що не відповідає моїм обов'язкам. Чи мають право роботодавці в літньому таборі відпочинку звільнити мене без причин і без попередження? І як уникнути те , що вони самі можуть організувати ті причини ( почнуть робити несприятливі для мене робочі умови).

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Чтобы ответить правильно на ваш вопрос Андрей, надо знать как вы там оформлены на работу. То есть официально или нет ?

Офіційно, писав заяву на прийняття на роботу, потім підписав наказ про прийняття. Але трудового договору не підписував, сказали, але ж це начебто і є офіційний договір

Андрей, все правильно, приказ о вашем приеме - есть разновидность трудового договора. Итак, предлагать выполнять не свойственную вам работу конечно запрещено. Исходя из ситуации, есть несколько вариантов:

1. Пойти на прием к администрации и предупредить что в дальнейшем вы не будете выполнять функции вожатого, физрука и т.д.

2. Предложить администрации материально заинтересовать вас в связи с выполнением несвойственной вам работы.

3. Уволить вас без причины у них не получится, разве что вы сами напишите заявление по собственному желанию.

4. Для того, чтобы избежать увольнения по инициативе администрации правильно и добросовестно выполняйте свои функциональные обязанности.

5. Помните, несправедливое отношение к вам со стороны администрации всегда можно оспорить в суде.

Найкраща відповідь

Ви повинні виконувати роботу в межах своїх посадових інструкцій.

Вас мають право звільнити лише по ст. 40 КЗппУ.

Стаття 40. Розірвання трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу

Трудовий договір, укладений на невизначений строк, а також строковий трудовий договір до закінчення строку його чинності можуть бути розірвані власником або уповноваженим ним органом лише у випадках:

1) змін в організації виробництва і праці, в тому числі ліквідації, реорганізації, банкрутства або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників;

11) виключено

2) виявленої невідповідності працівника займаній посаді або виконуваній роботі внаслідок недостатньої кваліфікації або стану здоров'я, які перешкоджають продовженню даної роботи, а так само в разі відмови у наданні допуску до державної таємниці або скасування допуску до державної таємниці, якщо виконання покладених на нього обов'язків вимагає доступу до державної таємниці;

3) систематичного невиконання працівником без поважних причин обов'язків, покладених на нього трудовим договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку, якщо до працівника раніше застосовувалися заходи дисциплінарного чи громадського стягнення;

4) прогулу (в тому числі відсутності на роботі більше трьох годин протягом робочого дня) без поважних причин;

5) нез'явлення на роботу протягом більш як чотирьох місяців підряд внаслідок тимчасової непрацездатності, не рахуючи відпустки по вагітності і родах, якщо законодавством не встановлений триваліший строк збереження місця роботи (посади) при певному захворюванні. За працівниками, які втратили працездатність у зв'язку з трудовим каліцтвом або професійним захворюванням, місце роботи (посада) зберігається до відновлення працездатності або встановлення інвалідності;

6) поновлення на роботі працівника, який раніше виконував цю роботу;

7) появи на роботі в нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп'яніння;

8) вчинення за місцем роботи розкрадання (в тому числі дрібного) майна власника, встановленого вироком суду, що набрав законної сили, чи постановою органу, до компетенції якого входить накладення адміністративного стягнення або застосування заходів громадського впливу.

9) виключено

Звільнення з підстав, зазначених у пунктах 1, 2 і 6 цієї статті, допускається, якщо неможливо перевести працівника, за його згодою, на іншу роботу.

Не допускається звільнення працівника з ініціативи власника або уповноваженого ним органу в період його тимчасової непрацездатності (крім звільнення за пунктом 5 цієї статті), а також у період перебування працівника у відпустці. Це правило не поширюється на випадок повної ліквідації підприємства, установи, організації.

Посадова інструкція "Масажист спортивний"

Інструкція для посади "Масажист спортивний", відповідає вимогам документу - "ДОВІДНИК кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 85. Спортивна діяльність", що затверджен наказом Державного комітету України з питань фізичної культури і спорту 17.10.2002 N 2264. Погоджено Міністерством праці та соціальної політики України.

1.1. Посада "Масажист спортивний" відноситься до категорії "Фахівці".

1.2. Кваліфікаційні вимоги - базова або неповна вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст), курси спеціального масажу. Стаж роботи за фахом - не менше 3 років.

1.3. Знає та застосовує у діяльності:

- нові засоби і методи спортивного та лікувального масажу, самомасажу;

- основи анатомії і фізіології людини;

- основи біомеханіки спорту та гігієни.

1.4. Масажист спортивний призначається на посаду та звільняється з посади наказом по організації (підприємству/організації).

1.5. Масажист спортивний підпорядковується безпосередньо _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ .

1.6. Масажист спортивний керує роботою _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ .

1.7. Масажист спортивний під час відсутності, заміщається особою, призначеною в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов'язків.

2. Характеристика робіт, завдання та посадові обов'язки

2.1. Проводить згідно з рекомендаціями лікаря спортивний та лікувальний масаж на навчально-тренувальних зборах і спортивних змаганнях.

2.2. Проводить реабілітаційні заходи після травм спортсменів.

2.3. Бере участь у здійсненні контролю за дотриманням санітарно-гігієнічних норм у місцях тренувань, занять, розміщення та харчування спортсменів, а також контролює своєчасне виконання спортсменами реабілітаційних заходів.

2.4. Підвищує рівень своїх знань з масажу та сучасної системи підготовки спортсменів.

2.5. Знає, розуміє і застосовує діючі нормативні документи, що стосуються його діяльності.

2.6. Знає і виконує вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього середовища, дотримується норм, методів і прийомів безпечного виконання робіт.

3. Права

3.1. Масажист спортивний має право вживати дії для запобігання та усунення випадків будь-яких порушень або невідповідностей.

3.2. Масажист спортивний має право отримувати всі передбачені законодавством соціальні гарантії.

3.3. Масажист спортивний має право вимагати сприяння у виконанні своїх посадових обов'язків і здійсненні прав.

3.4. Масажист спортивний має право вимагати створення організаційно-технічних умов, необхідних для виконання посадових обов'язків та надання необхідного обладнання та інвентарю.

3.5. Масажист спортивний має право знайомитися з проектами документів, що стосуються його діяльності.

3.6. Масажист спортивний має право запитувати і отримувати документи, матеріали та інформацію, необхідні для виконання своїх посадових обов'язків і розпоряджень керівництва.

3.7. Масажист спортивний має право підвищувати свою професійну кваліфікацію.

3.8. Масажист спортивний має право повідомляти про виявлені в процесі своєї діяльності порушення і невідповідності і вносити пропозиції щодо їх усунення.

3.9. Масажист спортивний має право ознайомлюватися з документами, що визначають права та обов'язки за займаною посадою, критерії оцінки якості виконання посадових обов'язків.

4. Відповідальність

4.1. Масажист спортивний несе відповідальність за невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією посадовою інструкцією обов`язків та (або) невикористання наданих прав.

4.2. Масажист спортивний несе відповідальність за недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

4.3. Масажист спортивний несе відповідальність за розголошення інформації про організацію (підприємство/установу), що відноситься до комерційної таємниці.

4.4. Масажист спортивний несе відповідальність за невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів організації (підприємства/установи) та законних розпоряджень керівництва.

4.5. Масажист спортивний несе відповідальність за правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.6. Масажист спортивний несе відповідальність за завдання матеріального збитку організації (підприємству/установі) в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.7. Масажист спортивний несе відповідальність за неправомірне використання наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ ІНСТРУКТОРА З ПЛАВАННЯ

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Інструктор з плавання відноситься до категорії фахівців.

1.2. На посаду інструктора з плавання призначається особа, яка має середню професійну освіту, або вищу професійну освіту без пред'явлення вимог до стажу роботи, при необхідності на посаду інструктора з плавання може бути призначена особа, не молодше 18 років, що є студентом педагогічного закладу.

1.3. Інструктор з плавання призначається і звільняється з посади наказом виконавчого директора Товариства відповідно до чинного законодавства Російської Федерації.

1.4. Інструктор з плавання підпорядковується безпосередньо начальнику табору.

1.5. Інструктор з плавання повинен знати:

- Основи долікарської медичної допомоги, теорії і методики виховної роботи;

- Правила безпечної поведінки на воді під час купання;

- Правила і норми охорони праці, життя і здоров'я дітей;

- Правила і норми техніки безпеки, виробничої санітарії;

- Санітарно-гігієнічні норми вмісту водойм.

1.6. У своїй діяльності інструктор з плавання керується:

- Наказами та розпорядженнями виконавчого директора;

- Вказівками та розпорядженнями начальника табору;

- Цією посадовою інструкцією.

2. ПОСАДОВІ ОБОВ'ЯЗКИ

2.1. Інструктор з плавання планує і організовує купання дітей, бере участь в організації спортивно-масової роботи табору.

2.2. Використовує різноманітні прийоми, методи і засоби організації спортивно-масової роботи.

2.3. Будує свою роботу так, щоб у повному обсязі забезпечити виконання завдань, поставлених адміністрацією Товариства перед педагогічним колективом зміни.

2.4. Спільно з медичними працівниками забезпечує збереження і зміцнення здоров'я дітей, проводить заходи, які сприяють їх фізичному розвитку, навчає дітей плаванню.

2.5. Спільно з інструктором з фізичної культури організовує і проводити спортивні заходи, ранкову зарядку.

2.6. Забезпечує безпечне проведення купання дітей, спортивно-масових заходів.

2.7. Веде у встановленому порядку документацію і звітність, бере участь у складанні календарних і перспективних планів.

2.8. Виконує інші необхідні для табору роботи за розпорядженням начальника табору.

2.9. Оперативно сповіщає начальника табору про кожний нещасний випадок, вживає заходів щодо надання першої долікарської допомоги.

2.10. Бере участь у роботі медико-педагогічної ради табору.

2.11. Проводить інструктаж з дітьми про правила безпечної поведінки на воді.

2.12. Дотримується вимог правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці та техніки безпеки, санітарно-епідеміологічного режиму, протипожежної безпеки.

2.13. Проходить періодичні медичні обстеження.

3. ПРАВА

Інструктор з плавання має право:

3.1. Вибирати і використовувати форми організації та проведення спортивних заходів, водних свят найбільш повно задовольняють цілі, завдання, зміст і тематику табірної зміни.

3.2. Ознайомлення зі скаргами та іншими документами, що містять оцінку його роботи, надання щодо них пояснень.

4. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Інструктор з плавання несе відповідальність:

4.1. За життя і здоров'я дітей у відповідності до законодавства України.

4.2. За невиконання або неналежне виконання своїх посадових обов'язків, передбачених даною посадовою інструкцією - в межах, визначених чинним трудовим законодавством України.

4.3. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України.

У разі порушення Ваших прав звертайтесь.

Зв'язатися з юристом
Левченко Оксана Сергіївна, місто Вінниця
Телефон:+380638665952
E-mail:[email protected]
ICQ:Вайбер +380638665952
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультація 180 грн.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]