Поліцейский говорить не правду

08.07.2018

Що робити, якщо поліцейский зупинив ТЗ і назвав причину зупинки, яка не відповідає дійсності? Наприклад, поліцейский із власних намірів зупинив і збрехав, що ТЗ знаходиться в розшуку? Що потрібно робити? Чк провірити його твердження прямо на місці? Як в цьому випадку притягнути поліцейского до кримінальної відповідальності? Чому усі ці моменти не прописують у цих же законах? Дякую за відповіді. Всього найкращого!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня шановний Юрій.

Зупинка транспортного засобу (далі – ТЗ) регулюється Законом «Про Національну поліцію України».

Відповідно до 35-ої статті цього Закону, існує 9 підстав, за яких поліцейський має право зупинити вашу автівку або інший ТЗ.

Закон про Нацполіцію покладає обов’язок на поліцейського поінформувати вас про конкретну причину зупинення ним вашого ТЗ із детальним описом підстави зупинки, якщо ж наведені у цій статті Закону підстави для зупинки транспортного засобу відсутні, то, звичайно, зупинка його є незаконною. Але перевірити достовірність підстав розшуку автомобіля, майже немає можливості.

Найліпшим виходом для водія, якого зупинила поліція, є повага до поліцейського та знання своїх прав і обов’язків. Попросіть правоохоронця пояснити підстави для зупинки вашого авто, якщо ж він відмовляється це робити, не бійтеся доводити свою правоту у визначені законом способи. А саме за допомогою відео або

аудіо фіксації бесіди. Окрім того маєте право подати скаргу на представників поліції з вимогою про притягнення до відповідальності.

Але майте на увазі, дії поліцейських у зазначеній Вами ситуації не містять ознаки злочину, що підпадають під кримінальну відповідальність.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]