Громодянство України

Я громодянин України, жінка громадянка іншої держави. Дитина народилась в Україні, ДМС вимагає від менеписати заяву на реєстрацію дитини громадянином України.

Питання,

1. якщо моя дитина за народженням набула громодянство України, і згідно цієї статті(7) вже є громадянином Українито і не є іноземцем, навіщо мені писати заяву на реєстрацію дитину громадянином України?

2. Якщо дитина народилася в Укрїні і має свідоцтво про народження в Україні кто реєструє дитину громадянином України?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Вимоги ДМС є законними, т.я. в Україні крім норм Закону України "Про громадянсство" діє Указ Президента УКраїни " Питання організації виконання Закону України "Про громадянство України".Порядком провадження за заявами і поданнями з питань громадянства України та виконання прийнятих рішень, затверджений Указом Президента України від 27.03.2001 року, № 215/2001 "Питання організації виконання Закону України "Про громадянство України", визначено перелік документів, які подаються для встановлення, оформлення та перевірки належності до громадянства України, прийняття до громадянства України, оформлення набуття громадянства України, припинення громадянства України, скасування рішень про оформлення набуття громадянства України, а також процедуру подання цих документів та провадження за ними, виконання прийнятих рішень з питань громадянства України.

Відповідно до пункту 17 Порядку, для оформлення набуття громадянства України за народженням особою, батьки (один із них) якої на момент її народження були громадянами України (частина перша статті 7 Закону), один з її батьків подає такі документи: а) заяву про оформлення набуття особою громадянства України за народженням; б) копію свідоцтва про народження особи; в) копію паспорта громадянина України або іншого передбаченого статтею 5 Закону документа, що підтверджує факт перебування одного з батьків особи у громадянстві України на момент її народження.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Дуже дякую!

Але з вашій відповіді не зрозуміла законність рішення, бо указ президента не є законом і може його порушувати, бо ніхто не відміняв рівність громодян перед законом! Стаття 7 в частині перший звучить як батьки, або один з батьків.

Тобто ця норма закону повинна виконуватись також для всіх батьків(громодян України) а не для одного.

По друге стаття 14 цього закону говориться о том коли я повинен робити таку заяву!

Одже не зрозуміло, моя дитина є громадянином України за законом, чи во на єю стає згідно указа президента після мого клопотання.

Якщо вона є громадянином України, то вона рівна в своїх правах з іншими дітьми, у котрих оба батьки громодяни України!



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860