ДТП за участі авто з іноземною реєстрацією

Доброго дня! Вкрай необхідна консультація юриста. Ситуація з авто на польських номерах. Власник авто, громадянин України, перебуваючи на території україни на своєму авто на польській реєстрації в режимі транзиту потрапив в дтп при якому ніхто не постраждав і збитків нікому не завдано. Постраждав тільки транспортний засіб про що отримано всі документи від органів влади, зокрема від національної поліції (документально оформлено ДТП, схема дтп, пояснення свідків, пояснення самого водія - власника авто, ) наразі авто в плачевному технічному станіі і ремонт такого траспортного засобу є недоцільним враховуючи його початкову вартість на ринку. Питан в тому, як правильно оформити зміну митного режиму перебування такого постраждалого авто на території України? ЯКЩО ВЛАСНИК ХОЧЕ ЙОГО УТИЛІЗУВАТИ чи знищити? Чи потрібно вивозити такий автомобіль на територію митного контролю для перетину кордону (доставка можлива тільки на евакуаторі - вся лобова та бокова частина авто розбиті). Чи є можливість утилізувати такий автомобіль не вивозячи його за межі країни і як саме це правильно оформити? Заздалегідь вдячний за консультацію.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

Можна не вивозити.

Треба заключення від Державного експерта, про те, що Т.З. не може покинути територію України або про те, що Т.З. був утилізований.

Відповідну довідку необхідно відправити на адресу митниці, через яку Ви заїхали.

Залишу Вам лист ДФС Львівських, вони надали пояснення з приводу Вашої ситуації.

http://lv.sfs.gov.ua/anonsi-ark/12663.html почитайте, змістовний лист.

Зв'язатися з юристом
Олег Вікторович, місто Київ
Телефон:0637323860
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання консультацій або складання документів виключно на платній основі. Ціни врегульовуємо в ході обговорення.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]