Салата аліментів

12.05.2018
Розділ: Алименты

Доброго вечора! На даний момент за рішенням українського суду я сплачую аліменти на обох дітей 2000 гривень при цьому в документах зазначено що я маю мінливий заробіток, частину якого отримую в натурі. Однак я проживаю офіційно у Франції , працюю офіційно, отримую зарплату і сплачую всі податки. Чи можливе застосування щодо мене статті 164 , як людини що приховує реальні доходи і можливу мою кримінальну відповідальність, якщо зазначене буде доказано в українському суді, дякую

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Марк.

Так, бо ви дійсно іх приховуете від своіх дітей.

Зважте нате що борг по недоплаченим аліментам вам сплатити доведеться.

Зв'язатися з юристом
Nikjlay Kasyanov, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
Skype:yurist4201
ICQ:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT

Найкраща відповідь

Вітаю Вас, Марк.

Стаття 164 КК України передбачає притягнення до кримінальної відповідальності за ухилення від сплати аліментів, встановлених рішенням суду. Примітка до цієї статті надає пояснення, що саме слід вважати злісним ухиленням - це будь-які дії боржника, спрамовані на несплату аліментів, призначених судом.До них відноситься і приховування доходів.

Тут мається на увазі те, що судом призначено конкретну суму аліментів, а боржник не сплачує їх, мотивуючи відсутністю у нього доходу або зазначенням меншого розміру доходу, ніж насправді.

У Вашому випадку, якщо судом було призначено сплату аліментів у розмірі 2000 грн на обох дітей і Ви їх сплачуєте, тоді Вам ніяким чином не може бути інкримінована ст.164 КК.

Звертаю Вашу увагу, що за цією статтею

1. Може бути притягнута лише особа, яка взагалі уникає сплати аліментів, тобто не бажає їх сплачувати. Якщо ж особа сплачує усі призначені судом аліменти, вона жодним чином не буде нести кримінальної відповідальності за ст.164 КК.

2. примітка до цієї статті, де є вказівка, що приховування доходів є ухиленням від сплати аліментів, немає відношення до особи, яка сплачує ту суму, яка вказана у судовому рішенні, так як там мова йде не про сам факт приховування доходу взагалі, а про приховування боржником реальних доходів, яке має місце вже після призначення судом конкретного розміру аліментів. Тобто, наприклад, Вам призначили сплату аліментів у розмірі 2000 грн., а Ви їх не сплачуєте, заявляючи( надаючи докази) що маєте низький рівень доходу, наприклад, всього на місяць Ваш дохід складає 2000грн і саме тому, Ви не можете оплачувати аліменти у встановленому судом розмірі.

Якщо у судовому рішенні вказано суму 2000грн щомісяця і Ви це сплачуєте, Ви не можете взагалі нести відповідальність за ст.164 КК. Тут є один важливий момент - Ви маєте сплачувати не просто цю суму будь-яким чином, а потрібно, щоб це було здійснено з конретно визначеним призначенням платежу - сплата аліментів Для цього слід від виконавчої служби одержати відповідні банківські реквізити і тільки по ним проводити оплату. Якщо Ви будете просто пересилати кошти іншим чином, Ви не зможете довести, що сплачували їх саме на аліменти.

Якщо Ви, під час розгляду справи у суді, ще не були офіційно працевлаштовані за кордоном і дійсно мали мінливий заробіток, то питань до Вас також не може бути стосовно того, що нині Ви маєте значно більший дохід. У цьому випадку від Вас не можуть вимагати сплати аліментів у розмірі, більшому ніж встановлено судом. Мати Ваших дітей у такому разі, знаючи, що тепер Ви можете сплачувати більше ніж 2000грн. може повторно звернутися до суду з позовом про збільшення розміру аліментів, надавши відповідні докази. У разі позитивного рішення Вам можуть призначити сплату аліментів у більшому розмірі.Якщо не бажаєте платити більше або хочете платити у меншому розмірі ніж від Вас будуть вимагати - звертайтесь до мене в приватному порядку.

Якщо ж, під час суду, Ви вже були працевлаштовані, а на суді заявляли, що не працевлаштовані офіційно і маєте мінливий дохід, тоді тут має місце надання суду завідомо неправдивої інформацїї. Такі дії є кримінально караними, однак і в цьому випадку конкретно Ви не будете нести кримінальну відповідальність, хочете знати чому - звертайтесь в приватному порядку.

Для одержання більш детальної інформації звертайтесь до мене через особисті повідомлення.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]