незатребувана пенсія

05.05.2018

які необхідні документи для отримання незатребуваної пенсії

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня шановна Ніла.

Для отримання невиплаченої частини пенсії необхідно в територіальний орган Пенсійного фонду України за місцем знаходження виплатного справи померлого громадянина подати такі документи:

В якості документів, що підтверджують спільне проживання члена сім'ї з померлим пенсіонером на день його смерті, приймаються:

В якості документів, що підтверджують родинні стосунки. можуть бути прийняті: копії первинних документів про родинні зв'язки - свідоцтва про народження, свідоцтва про шлюб (при підтвердженні родового прізвища) і паспорта звернувся, засвідчені в установленому порядку. Крім того, на підтвердження даного факту можуть прийматися довідки житлових органів або органів місцевого самоврядування про склад сім'ї, які, як правило, заповнюються на підставі даних паспортно-візової служби органів внутрішніх справ. У встановлених випадках в якості документа, що підтверджує родинні стосунки, представляється рішення суду про встановлення відповідного юридичного факту в порядку окремого провадження.

У разі смерті військового пенсіонера застосовується інший порядок отримання неодержаної пенсії. Так, чи не отримана ним сума пенсії виплачується членам його сім'ї, якщо вони його ховали, без включення цих сум до складу спадщини. Для отримання пенсії потрібно звертатися у відомство, яке виплачує військову пенсію.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]