Право безкоштовного проїзду поліції

04.05.2018

Чи має право поліцейський на безкоштовний проїзд в електропоїздах приміського сполучення під час не виконання ним службових повноважень ?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT

Тобто тепер їду з роботи і роботу маю сплачувати проїзд?

Валерій, згідно п.7 ч.10 ст.62 Закону " Про Національну поліцію" поліцейські мають право безкоштовного проїзду на усіх видах громадського транспорту міського, приміського і місцевого сполучення(крім таксі), в тому числі і попутним транспортом; поліцейські, що виконують свої повноваження на ТЗ, крім того, мають право на безоплатний проїзд у поїздах, на річкових і морських суднах під час виконання ними своїх повноважень.

Виходячи з цього, на перший погляд, складається враження, що право на безкоштовний проїзд у поліцейських виникає тільки під час, коли вони при виконанні. Однак це не так.

Згідно ч.2 ст.12 названого закону кожний працівник поліції має виконувати свої повноваження у разі виникнення такої необхідності, незалежно від того чи у нього вихідний, чи завершився його робочий день чи він взагалі у відпустці. Через це кожний поліцейський завжди при виконанні. Для безкоштовного проїзду у зазначених в п.7 ч.10 ст.62 закону випадках і видах транспорту поліцейському достатньо пред`явити посвідчення. Звітувати перед водієм про те чи Ви їдете по роботі чи по особистих справах Ви не маєте, так як Ви завжди при виконанні.

Єдиний виняток становить позачергове придбання квитків на всі види транспорту і розміщення в готелях при відрядженнях. Тут потрібно буде також мати посвідчення про відрядження.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]