Результати ВЛК

Доброго дня!

Я не служив. За результатами медкомісії, пройденої більше 10 років тому (під час призову на строкову службу) був визнаний непридатним в мирний час та обмежено-придатним у військовий час. З того часу не було жодних викликів у військкомат до недавнього часу. Діагноз залишився незмінним. На даний момент мені 30 років. Отримав повістку пройти медкомісію. За результатами комісії визнаний обмежено-придатним (в переліку хвороб є дві колонки - по першій оцінюють призовників на строкову службу, по другій - осіб мого віку і старше).

Враховуючи отриманий результат комісії, мене цікавлять наступні питання

- наскільки я розумію, мобілізувати мене можуть лише за оголошення чергової хвилі мобілізації (якої на 2018 поки що не заплановано). Чи обов'язково проводиться в такому разі повторне обстеження (або ж можуть мобілізувати одразу за результатами пройденої комісії)?

- чи можуть мені надсилати повістки на військові збори і які я маю легальні права відмовитись від таких викликів?

- в редакції закону, що мені показала голова ВЛК, за моєю статтею (64в) я є обмежено придатним. В мережі я знайшов редакцію закону, в якій за 64в "Придатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально", а за 64б "Непридатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально". Чи є ця редакція більш точною? Якщо так, в разі отримання повістки, чи можу я вимагати проходження повторної комісії та отримання 64 б з висновком про непридатність?

Наперед дякую за відповідь

Ваш коментар *


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860