Соц. допомога на дітей до 18 років

Доброго дня скажіть будь ласка у мене 3-є дітей до 18 років, сижу в дикреті, чоловік працює по трудовій сплачує податки, чи має ми право на соц. допомогу на дітей?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня шановна Тетяна.

Відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" право на державну соціальну допомогу мають малозабезпечені сім'ї, або одинокі особи, чи кілька осіб, які проживають разом і об'єднанні законними правами та обов'язками щодо утримання та які з поважних або незалежних від них причин мають середньомісячний сукупний доход нижчий від встановленого законодавством прожиткового мінімуму для сім'ї. Розмір допомоги визначається як різниця між прожитковим мінімумом для сім'ї та її середньомісячним сукупним доходом, але не може бути більшим, ніж 75 відсотків від рівня забезпечення прожиткового мінімуму для сім'ї. До стабілізації економічного становища в Україні розмір державної соціальної допомоги визначається з урахуванням рівня забезпечення прожиткового мінімуму. У сукупному доході сім'ї при визначенні її права на отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям враховується грошовий еквівалент пільг за спожиті житлово-комунальні послуги. Державна соціальна допомога малозабезпеченій сім'ї призначається на шість місяців з місяця звернення. Заява про надання державної соціальної допомоги подається уповноваженим представником сім'ї, де дається згода сім'ї на збір інформації про неї, про її власність, доходи та майно.

Для того щоб визначити чи буде ваша с"імя отримувати соціальну допомогу, слід визначити сукупність доходів та відповідність його прожитковому мінімуму. Але все таки рекомендуємо звернутися з заявою до соціальної служби по місцю вашої реєстрації або проживання з заявою.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]