Права та обов'язки засудженого

Добрый день.Подскажите пожалуйста, что подпадает под " належне матеріально-побутове забеспечення"?Разрешается ли осужденному иметь электроплиту, посуду и тому подобное?Спасибо.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Ці слова означають, що держава забезпечує засуджених предметами першої необхідності, передбачених, зокрема, правовими актами, затвердженими наказом міністерства юстиції від 20.ІІ.2012 № 280/5. Засуджені мають право придбавати предмети першої необхідності, у тому числі речового майна, не передбачені нормами належності та не заборонені до використання в установі, також-мати предмети власного речового майна замість аналогічних предметів, передбачених нормами належності, якщо вони відповідають встановленому зразку. Це майно підлягає обліку і враховується при складанні звітів-замовлень. За КВК, засудженим забороняється готувати та вживати їжу в непередбачених для цього місцях, виносити продукти харчування з їдальні без дозволу адміністрації колонії. В додатку 2 до Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань визначено перелік речей, які засуджені можуть зберігати при собі, серед них-поліетиленовий посуд, кухоль і ложка; в додатку 6 до них-перелік заборонених для засуджених речей.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]