Ввіз авто нерезидентом України

Доброго дня, я нерезидент України віз місяць назад авто в Україну, назад повернувся автобусом, в мене є ще одне авто, можу я на ньому в'їхати в Україну?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Українське законодавство дозволяє іноземцям приїздити до нашої країни на своїх авто, не сплачуючи ввізного мита та інших податків. Однак їздити просторами України в такому разі можна лише один рік. Такі авто часто перепродують новим власникам за дуже низькими цінами. І саме їм загрожують високі штрафи за ухилення від податків, а також конфіскація таких авто,

Читать полностью на http://eizvestia.com/uk/news/full/1208-avtomobili-...

Найчастіше такі автомобілі ввозять в Україну нерезиденти. Юристи зазначають, що в Митному кодексі більш ніж чітко регламентовано, що такі автомобілі продавати можна, але тільки якщо нерезидент переїхав сюди на постійне місце проживання, і тільки після сплати всіх податків та зборів. Так, у ч. 10 статті 374 цього документа йдеться, що «…такі транспортні засоби можуть використовуватися для цілей підприємницької діяльності в Україні, бути розкомплектовані, передані у володіння, користування або розпорядження іншим особам».

Проте в законодавстві є кілька лазівок, що й дозволяють вести бурхливу практику користування нерозмитненими авто. Наприклад, якщо машину оформлено на іноземну фірму, то вона може найняти такого покупця, щоб він дістав право їздити саме 12 місяців на такому нерозмитненому авто. Звісно, один раз на рік після закінчення цього терміну він має перетинати кордон та продовжувати такий контракт. Проте, за законодавством, усе-таки українцям бути власником такої машини не можна, хоча і їздити на ній на території України вони можуть.

Я сподіваюся це вам допомогло, ви також можете ознайомиться з повною інформацією взятої зі статті тут
http://eizvestia.com/uk/news/full/1208-avtomobili-...
Читать полностью на http://eizvestia.com/uk/news/full/1208-avtomobili-...
Читать полностью на http://eizvestia.com/uk/news/full/1208-avtomobili-...



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860