Зникнення посилки

Ще 07 06 2017р була відправлена посилка Укрпоштою в США.Через 2 місяці 08 08 2017р я написав заяву про зникнення (копія є) 23 08 2017 Укрпошта надіслала мені письмову відповідь що розберуться,(оригінал є) розбиралась пів року В січні я ще раз підняв це питання але вони дали відповідь що посилка одержана ще в серпні ,хоча отримувач моя дочка і посилки вона не одержувала На моє прохання надати мені офіційну письмову відповідь американської сторони про вручення посилки Укрпошта не відповідає.Що я повинен дальше робити????

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня шановний Іван.

Перш за все слід пам’ятати про існування двох нормативно-правових актів, які регулюють діяльність пошти: Закону України «Про поштовий зв’язок» та акти Міжнародного поштового союзу. Згідно нормативних актів, Вам Укрпоша під час надання відповіді про вручення посилки, повинна надати докази вручення посилки, незважаючи на країну отримувача, якщо небуло надано звертайтесь з досудовою вимогою.

Згідно зі ст. 17 Закону: «Оператори забезпечують доступ користувачів до інформації про тарифи, правилах надання послуг поштового зв’язку, строках пересилки поштових відправлень».

Відповідно до ст. 16 Закону, за втрату, недостачу чи пошкодження вмісту поштової посилки, грошей, а також порушення контрольних термінів доставки поштових посилок і поштових переводів відповідальність несе персонал оператора за виною якого понесені збитки.

Важливо: строк, спливає з моменту вручення посилки до моменту отримання посилки адресантом. Позов про порушення строків або втрату посилки можна подати упродовж шести місяців з дня вручення або неотримання посилки.

Тут важливим є те, чи оцінювали ви вміст посилки чи ні. Якщо ваша посилка була відправлена без оцінки вмісту, то у випадку втрати такої посилки, вам зобов’язані повернути сплачені кошти, а також штраф у розмірі 100% вартості послуг.

Якщо ваша посилка все ж таки була оцінена, то формула грошової компенсації зміниться. У випадку втрати такої посилки, вам повинні повернути вартість посилки, вартість послуги, а також грошову суму у розмірі 25% від вартості послуги.

Ці формули відшкодування варто пам’ятати хоча б з огляду на те, що часто оператори пошти повертають тільки вартість посилки.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912

Доброго дня пані Яна Сергіївна!!!Дякую Вам за відповідь. Якщо я правильно зрозумів то мій час подачі позову пройшов. І скаргу подавати вже пізно,6 місяців із подання посилки спливло, хоч заяву в мене не хотіли приймати ,тільки прийняли через 2 місяці після зникнення.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]