Відстрочка від строкової служби

12.03.2018

Доброго вечора! Після закінчення технікуму у 2016 році, я пішов навчатися до ВУЗУ, мені було 20 років, повістки не приходили, тому я не брав довідку о тому що я перебував на навчанні і потребую відстрочку від строкової служби. Під час навчання, я зрозумів що я хочу змінити напрям навчання, тому я написав ЗНО і спробував піти в інший ВУЗ, там я пройшов на бюджет, тому у серпні я відрахувався з навчання за власним бажанням і вступив у новий вуз.

Зараз мені вже 21 рік і нещодавно мені прийшла повістка, згідно з нововведенням, пункт 10 був видалений, тому я вирішив отримати відстрочку від служби до кінця навчання. Я отримав довідку в деканаті, але в військкоматі в мене потребували довідку форми 17. Я пішов отримувати цю довідку о воєнного столу, але працівник мені відмовив не в письмовій формі, посилаючись на те, що відрахований я був у серпні, а закон набув чинності лише зараз. Питання в тому, чи маю я право на відстрочку? Дякую за увагу!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

Відповідно до п.3 ч. 8 Ст. 17 ЗУ "Про військовий обов'язок і військову службу",

Відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти на весь період навчання надається громадянам призовного віку, які навчаються:

у вищих навчальних закладах з денною формою навчання, у тому числі під час здобуття наступного вищого освітньо-кваліфікаційного рівня вищої освіти;

Зв'язатися з юристом
Олег Вікторович, місто Київ
Телефон:0637323860
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання консультацій або складання документів виключно на платній основі. Ціни врегульовуємо в ході обговорення.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]