Стягнення грошей

08.03.2018
Розділ: Алименты

Моє ім'я Світлана Я проживаю і здійснюю догляд за сином інвалідом дитинства 1 Б групи недієздатним Його батько мій колишній чоловік нічим над не допомогає Чи маю я право подати до суду про стягнення елементів на користь мого сина ? Дуже вдячна за відповідь

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Пані Світлана.

Так, е в вас таке право.

Окрім аліментів батько повинен брати участь у фінансуванні лікування та оздоровлення дитини. Тому і ці вимогі раджу вам вказати у позові до батька дитини.

Зв'язатися з юристом
Nikjlay Kasyanov, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
Skype:yurist4201
ICQ:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT

Доброго дня шановна Світлана.

Порядок виплати аліментів на інваліда

Існують 2 варіанти того, як можна оформити виплати аліментів на дитину інваліда: добровільний і примусовий. При добровільному варіанті між батьками (батьком) і повнолітнім дитиною укладається угода про матеріальну допомогу. У ньому мають бути зазначені сума щомісячних платежів і дата виплат. Розмір аліментів на дитину, яка є повнолітнім інвалідом 1 або 2 груп, визначається так, щоб задовольняв обидві сторони. Зазвичай виплата не нижче прожиткового мінімуму. Якщо дитина є недієздатним, то на укладення такого договору потрібна згода опікуна. Документ завіряється у нотаріуса. Примусовий варіант передбачає звернення дитини чи її опікуна до суду для отримання рішення суду. Для призначення аліментів на дитину інваліда дитинства суд повинен визнати непрацездатність і складний фінансовий стан позивача. Навіть якщо інвалід отримує від держави допомоги, пенсії та інші платежі і у нього може бути майно, яке приносить додатковий дохід, він все одно може претендувати на стягнення аліментів. Якщо дитина інвалід до 18 років отримував аліменти після звернення до суду, то вважається, що дія цього позову закінчилося. Потрібно знову подавати в судову інстанцію відповідну заяву. Які потрібні документи? Для подачі заяви на стягнення виплат на дорослу дитину-інваліда потрібно звертатися в міський чи районний суд. Крім самого заяви потрібні наступні документи: свідоцтво про народження або документ про встановлення батьківства; довідка з мед.установи, що підтверджує наявність інвалідності у дитини; довідка про доходи учасників процесу; копія трудової книжки дитини з останнім записом про звільнення або довідка з центру зайнятості про стан на обліку; довідка про склад сім'ї. Зразок заяви можна попросити в канцелярії суду або подивитися на стенді з написом «Інформація». У ньому потрібно вказати: дані суду, куди подається позов; особисті дані стягувача (дитини, її батьків або опікуна) і платника (платників); підстави, на яких повинні бути призначені аліменти на дитину інваліда; дані з медичної довідки про непрацездатність; розмір аліментів (обов'язково у твердій сумі); періодичність виплат; реквізити отримувача.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]