Про перехід на пенсію державного службовця

Я, Стець Галина Іполитівна, мені 59 років. Я маю стаж роботи на державній службі більше 23 років, загальний стаж більше 37 років. З 26 грудня 2014 року по теперішній час мені призначена пенсія за віком на загальних підставах.

Чи маю я право перейти на пенсію державного службовця? Які мені необхідно надати довідки до Пенсійного Фонду?

Буду вдячна за відповідь.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

В Україні пенсіонер може обирати пенсію, якщо він має право на різні види пенсії (за віком, по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника, за вислугу років, пенсії,призначені за спеціальними законами).

При переведенні з одного виду пенсії на інший за бажанням особи може враховуватися заробітна плата (дохід) за періоди страхового стажу із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу), який враховувався під час призначення або попереднього перерахунку пенсії. За нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», переведення здійснюється з дня подання заяви на підставі інформації про страховий стаж, заробітну плату (дохід) та інших відомостей, що знаходяться на час переведення у пенсійній справі, а також додаткових документів, отриманих органами Пенсійного фонду.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860