Захоплення частини земельної ділянки та будівництво на межі.

07.02.2018

Сусід захопив частину земельної ділянки та збудував частково на моїй, а частково на своїй території сарай довжиною близько 25 метрів. Звіс його даху знаходиться повністю над моєю ділянкою. Звертання в міліцію, землевпорядні та інші організації, що здійснюють контроль за земельними ділянками, а також у сільську раду нічого не дали. Як бути далі? Куди звертатися? Які документи необхідно зробити крім вже наявних права власності на земельну ділянку, винесених в натурі меж та топозйомки?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Найкраща відповідь

За статтею 53-1 кодексу про адмінправопорушення, самовільне зайняття земельної ділянки-тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб-від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Справи про такий адмінпроступок розглядають: а) згідно постанови кабміну від 19.IV.2017-державна екологічна інспекція, б) відповідно до постанови уряду від 14.І.2015-держслужба з геодезії, картографії та кадастру. Протокол про це порушення складає громадський інспектор сільського господарства.

Зверніться до вищеназваних мною посадової особи та органів разом із адвокатом чи іншим юристом. Також-разом з адвокатом-зверніться до суду в цивільних справах, щоб відсудити відшкодування завданої матеріальної шкоди, в т.ч.-плату за продаж землі під сараєм, яку через збудування будівлі доведеться продати сусіду. Якщо треба-домовтесь із законослухняними на вигляд поліцейським і охоронцем про те, що Ви будете з ними на телефонному зв’язку для захисту від можливих інших правопорушень сусіда тощо.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]