Отбывания административного ареста военослужащим

05.02.2018

Может ли военнослужащий отбывать административный арест на гауптвахте если в решении суда не указано где именно он должен его отбывать. Тем более при вынесении решения военнослужащий не признался что он им является. И кстати военнослужащие отбывают административный арест максимум 10 суток, а в решении написано 11 суток.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

За кодексом про адміністративні правопорушення, арешт з утриманням на гауптвахті встановлюється і застосовується лише у виключних випадках за окремі види військових адміністративних правопорушень на строк до десяти діб. Такий арешт і «звичайний» адміністративний арешт-різні види покарань, обидва-призначуються районним, районним у місті, міським чи міськрайонним судом, «звичайний» адмінарешт застосовується на строк до 15-ти діб. За ст. 283 КпАП, постанова по справі про адмінпорушення має містити, зокрема, відомості про особу, стосовно якої розглядається справа (прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), дата народження, місце проживання чи перебування (якщо Ваше місце проживання чи перебування там вказано неправдиво, то це-деяка помилка в постанові суду). Відповідно до додатку 6 наказу мінрегіонбуду № 240 від 15.V.2012, в постанові по справі зазначаються в т. ч. і місце роботи (навчання) та посада особи, яка притягається до адмінвідповідальності, якщо у згаданій Вами постанові суду і цього немає, то там-внесено замало відомостей. Військовослужбовці несуть відповідальність за адміністративні правопорушення за дисциплінарним статутом, за винятком випадків, передбачених ст.15 КпАП. До них не може бути застосовано адміністративний арешт.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]