Неповний робочий час з ініціативи роботодавця

Дайте відповідь на запитання: Чи законо наші власники переводять газове господарство на 4-х дений робочий тиждень. При тому, що Держава заключила договір з підприємством на транспортування та обслуговування державної державного майна . Транспортування газу відбувається цілодобово без припинення . Вони зсилаються в ннаказі на ст. 32 КЗмП України. З ціллю приведення фонду оплати праці до розмірів, передбачених в тарифі на розподіл природного газу розподільчих газопроводів. А в ст. 32 частина 3 наголошується , що неповний робочий час установлюється у зв"язку зі змінами в організації виробництва та праці, що вважається зміною істотних умов праці. Але наше підприємство не займається виробництвом товару, а тільки постачанням газу населеню та комбитам, і обслуговуванням існуючих газових мереж. Підприєства має прибутки, але тупр не бажає піднімати зарплату працівникам і тим самим змушує нас переходити 4-х денку. Прито що графіки по обслуговуваню газових мереж розписані на 5-ти денний робочий тиждень. Наше підприємство відноситься до сфери послуг . І цією послугою користуються мешканці нашого міста і двох районів цілодобово.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Оксана Іванівна. КЗпП поширюються на всіх підприємства, установи, організації незалежно від форм власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особам (ст.3 КЗпП). Ст.32 теж поширується на Ваше підприємство, поняття "виробництво" тут використовується у широкому розумінні. Ви маєте право звернутись до суду і оскаржити це рішення роботодавця, можу допомогти у складанні позову.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]