Шахрайство

24.01.2018

Касирша не пробила на касі подругам товар який вони виносили з магазину...але типу проводила продукти по касі..це зловила охорона із-за того, що запікало на виході.. сума близько 3000грн. Після цього знайшли ще декілька записів з камер що касирша не пробиває весь товар для подруги і відправили на поліцію.. Касирши подруга це просила зробити кілька раз..і так як в дівчини маленька дитина, недостатньо грошей касирша її пожаліла...крім звільнення з магазину, яке буде покарання касирши...і які мають бути її дії в даній ситуації?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Найкраща відповідь

Вітаю, Оля.

Нічого хорошого її не чекає. Відповідальість буде залежати від наданої попередньої кваліфікації.

Пояснення типу "пожаліла подругу" не "прокатить". Більше того, таке пояснення ще гірше ніж просто сказати, що сама спокусилась, так як у випадку заявлення - "я не для себе, я для подруги" виходить, що подруга знала про такі дії, а це вже впливає на кваліфікацію. Крім того, така "подруга", якщо буде доведено, що їй дійсно "допомагали", несе відповідальність за приховування злочину, тобто одна потягне за собою іншу.

Потерпіла сторона також може звернутись ще із цивільним позовом про відшкодування збитків та, можливо, моральної шкоди.

Відносно подальших дій винної особи... Що Вам сказати? Записи з камер спостереження -раз, не одноразово вчинено - два, "подруга" - три...Одне можу сказати - потрібен адвокат і доволі серйозний, а з її боку - наполегливо не раджу щось заперечувати, викручуватись, щось вигадувати. Краще вже все чесно розповісти( хоч записи з камер це зроблять красномовніше), " щиро розкаятись", відшкодувати завдані збитки ще до суду(незалежно від бажання потерпілих) і просити суд надати шанс виправитись.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]