Стаття 35. Заява про страхове відшкодування, Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів

23.01.2018

Добрий день. Я є потерпілим в ДТП. Зі своїм сусідом, вирішили оформити европротокол, оскільки в моєму авто на польскій реєстрації пошкоджений бампер. В його страховій компанії "ПЗУ", йде навмисне затягування часу вже понад 1 місяць. І в відшкодуванні мені вчора по телефону 2060 грн. відмовлено, оскільки працівники ПЗУ, ссилаються на те, що мені ще слід їм надати завірене нотаріусом доручення власника автомобіля (тобто громадянина Польщі), на моє ім"я в змісті котрого має міститись, що власник (тобто поляк) був не проти того, що я буду ремонтувати пошкоджений автомобіль за гроші ПЗУ. На моє прохання, щоб мені надали офіційну відповідь, що мені відмовлено у відшкодуванні збитків, працівники ПЗУ всіляко ігнорують і обіцяють мені її надати через місяць.

Прошу Вас надати мені допомогу чи мають право працівники ПЗУ вимагати від мене вищевказане доручення і чи є воно необхідною умовою для отримання коштів на ремонт авто ? З повагою Олександр.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

Олександр, для звернення до страхової, Ви повинні довести той факт, що маєте право не лише на користування, володіння, а й на інші дії, наприклад - звернення до страхової.

По факту, довіреність яку дають поляки, достатньо для подібних звернень.

Зверніться з відповідним листом до страхової, проставте дату, і Вони зобов'язані будуть надати Вам відповідь протягом 30 днів (Згідно ЗУ "Про звернення громадян"), в якому або аргументують причини відмови, або почнуть роботу по відшкодуванню.

Зв'язатися з юристом
Олег Вікторович, місто Київ
Телефон:0637323860
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання консультацій або складання документів виключно на платній основі. Ціни врегульовуємо в ході обговорення.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]