Закордонне відрядження

ТОВ «НАЗВА_1» уклало контракт з іноземною компанією «НАЗВА_2» на виконання певних будівельних робіт закордоном. Для виконання умов контракту підприємство «НАЗВА_1» спрямовує своїх працівників у відрядження за кордон на два місяці.

ТОВ «НАЗВА_1» згідно ст.121 «Кодекс законів про працю України» обов’язково повинно нарахувати та виплатити добові витрати.

На ТОВ «НАЗВА_1» розроблено «положення про службові відрядження в межах України та за кордон» на ос8нові Інструкції №59, де прописано добові за кордон складають 60 евро.

За контрактом компанія «НАЗВА_2» повинна сплатити винагороду за виконання будівельних робіт із розрахунку 60 евро за день на одного направленого працівника.

Також оформлено договір доручення щодо виплати добових співробітникам підприємства «НАЗВА_1», які відправленні у відрядження для виконання робіт за контрактом, проводяться компанією «НАЗВА_2» на умовах взаємозаліку (з винагороди підприємства «НАЗВА_1»), а саме суми виплат складають 60 евро за день на одного працівника.

Виходячи з викладеного є декілька питань:

1. Чи можливо так щоб ТОВ «НАЗВА_1» перед відрядженням, виплатило співробітникам добові у розмірі 20 евро за сутки, а 40 евро співробітник получить за кордоном від компанії «НАЗВА_2» на умовах договору доручення ?????

Якщо можливо то Як прописати пункт договору доручення щодо проведення виплат компанією «НАЗВА_2» відрядженим співробітникам додаткових коштів у вигляді компенсації добових витрат в розмірі 40 евро за сутки на одну людину, а саме щоб було зрозуміло що це взаємозалік з винагороди ТОВ «НАЗВА_1».

2. Чи є об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб суми виплат, які були проведені за кордоном співробітникам «НАЗВА_1» компанією «НАЗВА_2» за договором доручення на виплату добових на умовах взаємозаліку????

• Якщо є об’єктом оподаткування, то як довести та зробити щоб ці суми виплат не були об’єктом оподаткування.

• Якщо ні, то на що спиратись при перевірці фіскальної служби, бо є ст. 170.11.1 ПКУ і там сказано наступне: «170.11.1. У разі якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку — отримувача, який зобов’язаний подати річну податкову декларацію, та оподатковується за ставками, визначеними в пункті 167.1 статті 167 цього Кодексу.»

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Маріна.

Як на мене, на ваши запитання слід відповідати лише за гроши.

До того ж ви бажаете отримати редакцію певних пунктів договору.

Отже, оберіть правника, оплатіть його працю і отримаете бажане.

Зв'язатися з юристом
Nikjlay Kasyanov, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
Skype:yurist4201
ICQ:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]