Вилучення працівниками УБЕЗ.

04.12.2017

Під час санкціонованого обшуку по підозрі зберігання бурштину та його переробки у особистому житловому приміщенні працівниками УБЕЗ нічого не було знайдено.Натомість вони конфіскували засоби захисту рослин із приміщення гаража в кількості 70 л. Мої доводи що я є фермерське господарство та пестициди різних видів на них не подіяло так як вони знайшли щей старі етикетки і сказали що це все підробка і вони будуть проводити аналізи.Що робити ?.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

У відповідності до ст.234 как України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді. Згідно р.7 ст.236 КПК України предмети, які вилучені законом з обігу підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи,які не входять до переліку, щодо якого надано дозвіл на відлучення в ухвали про дозвіл на проведення обшуку не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном. У відповідності до вимог ст.169 КПК України тимчасово вилучене майно повертається особі, у якої воно було вилучено, за постановою прокурора, ухвалою слідчого судді чи суду, а також у відповідності до вимог ч.5 ст.171 КПК України , у випадку не подання клопотання прокурора про арешт тимчасово вилученого майна, не пізніше наступного робочого дня повертається особі у якої в

це майно вилучалися. А також за відсутністю ухвали суду про арешт такого майна ч.6 ст.173 КПК України. За наведених обставин Ви повинні звернутись з заявою до прокурора про повернення вказаного майна . Дане майно підлягає поверненню.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860