зміна пенсії

Прошу Вас роз’яснити мені, чи маю я право отримати пенсію по інвалідності не за законом України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», а за законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Підстави: При проходженні строкової військової служби я отримав захворювання, після лікування якого у військових шпиталях (Київському та Харківському), мене було комісовано з лав збройних сил. Про це є записи у військовому квитку, висновку шпиталю та у висновку районного МСЕК, який кожні 2 роки визнає що «захворювання отримано у термін проходження військової служби». Але після звільнення з армії інвалідність я отримав не в тримісячний строк, а через певний час з особистих причин.

Отже, поясніть мені можу я, на підставі статей: ч.2 статі 1; пункт "є" статі 1-2 ; ч. 1 статі 10; статі 18; пункт "б" статі 20; пункт "б" статі 21 та ч.1 статі 43, отримати пенсію за законом «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Коли я звернувся до районного відділу пенсійного фонду мого міста, мені відмовили та сказали що маю право на пенсію тільки за законом «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування». Але мій випадок чітко описано у прикладі №1 у «Пенсійному кур’єрі» №42(752) на стор.2.

[email protected]

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Антон, для того, щоб надати Вам кваліфіковану відповідь потрібно здійснити аналіз вказаних Вами Законів, а також потрібно знати дату набуття інвалідності. Справа в тому, що починаючи з цієї дати у Вас виникає право на одержання саме цього виду пенсії. Названі Закони мають різні редакції і вступали у дію у різний час, тому потрібно здіснити правовий аналіз підстав для виникнення у Вас права на таку пенсію для пояснення з якого часу Вам насправді має нараховуватись така пенсія, на підставі чого та шляхи реалізації Вами такого права. Здіснення такого аналізу відбувається тільки на платній основі. За бажанням звертайтесь [email protected]

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]