Пенсія державним службовцям у 2018 році

Доброго дня! Дайте відповідь, будь ласка, на таке запитання:

- якщо державному службовцю призначено пенсію у звязку з досягненням пенсійного віку відповідно до ЗУ "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" у грудні 2017 (або у січні 2018 року) чи зможе він продовжувати працювати на посаді державного службовця та одночасно отримувати пенсію? Чи, можливо, пенсію буде призупинено та відновлено після звільнення з посади державної служби.

Дякую!!!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

Так, ви маєте право на отримання пенсії за віком (Не пенсії державного службовця в розмірмі 60%) та надалі працювати не службі.

Як тільки Ви почнете отримувати пенсію держ службовця, необхідно буде звільнитися.

Зв'язатися з юристом
Олег Вікторович, місто Київ
Телефон:0637323860
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання консультацій або складання документів виключно на платній основі. Ціни врегульовуємо в ході обговорення.

Дякую Вам за відповідь. Сумніви виникають через те, що з січня 2018 року спецпенсії відмінено (в т.ч. і державну), тобто державному службовцю буде призначено пенсію на загальних підставах (ЗУ "Про загальнообовязкове державне пенсійне страхування") і ніби є можливість отримувати пенсію, продовжуючи працювати. Якщо я правильно зрозуміла, то продовжуючи працювати на посаді державної служби, неможливо буде ще й отримувати пенсію? Буду вдячна, якщо зазначите норми законодавства.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]