Поверхнева перевірка.

31.10.2017

Добрий вечір.Що можна розуміти під достатніми підставами для поверхневої перевірки:це особисте переконання поліцейського чи наявність певного орієнтування,що зафіксоване письмово і чи вправі водій вимагати його пред"явити?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

Згідно ч. 1 ст. 34 ЗУ "Про нац. поліцію" - Поверхнева перевірка як превентивний поліцейський захід є здійсненням візуального огляду особи, проведенням по поверхні вбрання особи рукою, спеціальним приладом або засобом, візуальним оглядом речі або транспортного засобу.

Теорія дає визначення : поверхнева перевірка – візуальний огляд особи/речей особи, яка не підозрюється у вчиненні адміністративного/кримінального правопорушення, проте існує достатньо підстав вважати, що вона має при собі річ, обіг якої заборонено чи обмежено або становить загрозу життю чи здоров’ю такої особи або інших осіб.

Згідно ч. 2 ст. 62 Конститиції України: "Ніхто не зобов'язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину".

Тобто фактично можна посилатися на конституцію, та вимагати від поліцейського доведення вашої причасності до провапорушення, або аргументування попередньої підозри в скоєнні правопорушення, на основі якого поліцейський хоче здійснити перевірку.

Зв'язатися з юристом
Олег Вікторович, місто Київ
Телефон:0637323860
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання консультацій або складання документів виключно на платній основі. Ціни врегульовуємо в ході обговорення.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]