Не жиле приміщення в жиле

31.10.2017

Добрий день, скажіть чи може сільська рада перевести не жиле преміщення (лазню) в жиле? чи який орган повинен цим займатись? дякую

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Згідно із законом «Про місцеве самоврядування в Україні», до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать таке делеговане повноваження в галузі житлово-комунального господарства, як облік нежилих приміщень на відповідній території незалежно від форм власності, внесення пропозицій їх власникам щодо використання таких приміщень для задоволення потреб територіальної громади. Докладніше відносини переведення нежитлових приміщень в житлові і навпаки-регулюється актами органів місцевого самоврядування, наприклад-Порядком переведення житлових приміщень у нежитлові та їх реконструкції під розміщення об’єктів невиробничої сфери і нежитлових приміщень у житлові в м. Бровари, затвердженого рішенням Броварської міської ради від 18 лютого 2010 р.. За нормами житлового кодексу, громадяни відповідно до закону мають право на переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки в порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України від 29.04.2015. Рішення про переведення дачних і садових будинків у жилі будинки приймається органами місцевого самоврядування відповідного села, селища чи міста. Для переведення дачного чи садового будинку у жилий будинок громадянин, який є його власником, або уповноважена ним особа подає до виконавчого органу сільської (селищної, міської) ради, а у разі, коли в сільській раді виконавчий орган не утворено-сільському голові-заяву та інші документи. За ЖК, до житлового фонду не входять нежилі приміщення в жилих будинках, призначені для торговельних, побутових та інших потреб непромислового характеру.

Переведення нежитлового приміщення в житлове дозволене лише у виключних випадках. Житло має бути призначеним і придатним для проживання в ньому людей, лазня ж такою не є, але її можна реконструювати. Для процедури реконструкції-потрібно оформити документи ескізний проект комплексної реконструкції всього будинку, декларація про початок виконання будівельних робіт, декларація про введення в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта тощо. Після цього можна буде отримати новий технічний паспорт та зареєструвати право власності. Звертатись для цього потрібно в центр надання адміністративних послуг, міську, селищну чи сільську раду тощо.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]