Помилково подана звітність. Штраф і пеня.

Доброго дня!

ФОП -ом на 2-й групі помилково було подано річну декларацію платника єдиного податку як платником податку на 3 групі. Помилку було виявлено і в дводенний термін (без порушень сроків подачі звітності) було подано вірну декларацію з позначкою звітна. В усному порядку інспектор сказала, що помилкова декларація не буде прийнята до уваги, так як група єдиного податку не відповідає фактичній групі (2) ФОПа. З наступного податкового періоду ФОП перейшов на загальну систему оподаткування і протягом 2016, 2017 років доходів не отримував. Через півтора року прийшло повідомлення про борг по єдиному податку, з’ясувавши у інспектора причину, виявилось, що сума по помилковій декларації до сплати "висіла" весь цей період, на яку нарахували штраф і пеню за весь період заборгованості. Після цього була подана уточнююча декларація до помилкової за порадою інспектора, за підсумком якої у графі до сплати вийшов нуль. Проте сума щтрафу і пені залишилась. Чи правомірно нараховано такий штраф і пеню? І чи можливо якимось чином уникнути сплати цього штрафу, оскільки база для його нарахування нуль?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

Оскаржувати подібні рішення треба виключно в судовому порядку.

Зв'язатися з юристом
Олег Вікторович, місто Київ
Телефон:0637323860
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання консультацій або складання документів виключно на платній основі. Ціни врегульовуємо в ході обговорення.

Доброго дня, Наталія. З приводу даної ситуації варто також проконсультуватись з бухгалтером. Наскільки я знаю, то в разі помилки в декларації, то штраф накладається, тільки якщо була допущена помилка в бік заниження суми. Але в будь-якому випадку, щоб уникнути сплати штрафу, потрібно звертатись до суду. Існує ще адміністративний порядок оскарження, але там строк 10 днів, які слідують за днем отримання податкового повідомлення-рішення.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]