Як згідно адміністративного судочинства?

30.08.2017

как рассматриаются споры с центральными органами исполнительной власти (например, с Государственной фискальной службой Украины) – судьей единолично или коллегиально в составе 3 судий?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Мой опыт (представляла орган гос. власти)- окружной админ суд - 1 судья, админ апелляция - коллегия 3 судьи.

Зв'язатися з юристом
Черныш Ксения Владимировна, місто Дніпро
Телефон: 0959153942
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультация (В личных сообщениях в том числе) - 100 грн. (без ограничения времени), составление документов - цена договорная.
Мой сайт - http://uristdnepr.com.ua/
https://www.facebook.com/juristonlinednepr
Буду признательна за благодарность за полученные ответы - карточка Приват банк 5168 7426 0257 4083

За загальним правилом - одноособово, крім випадків встановлених статтею 24 КАСУ.

А саме :

Стаття 24. Здійснення адміністративного судочинства колегією суддів

?1. Адміністративні справи, предметом оскарження в яких є рішення, дії чи бездіяльність Кабінету Міністрів України, міністерства чи іншого центрального органу виконавчої влади, Національного банку України, їхньої посадової чи службової особи, виборчої комісії (комісії з референдуму), члена цієї комісії розглядаються і вирішуються в окружному адміністративному суді колегією у складі трьох суддів.

2. Адміністративні справи розглядаються і вирішуються в окружному адміністративному суді та у місцевому загальному суді як адміністративному суді колегією у складі трьох суддів також з ініціативи судді в разі їх особливої складності.

3. Перегляд судових рішень в адміністративних справах в апеляційному порядку здійснюється колегією у складі трьох суддів.

4. Перегляд судових рішень в адміністративних справах у касаційному порядку здійснюється колегією у складі не менше трьох суддів.

5. Адміністративні справи, підсудні Київському апеляційному адміністративному суду як суду першої інстанції, розглядаються і вирішуються колегією у складі трьох суддів.

6. Адміністративні справи, підсудні Вищому адміністративному суду України як суду першої інстанції, розглядаються і вирішуються колегією у складі не менше п'яти суддів.

7. Питання про допуск адміністративної справи до провадження Верховного Суду України вирішується у Вищому адміністративному суді України колегією у складі п'яти суддів.

8. Перегляд судових рішень в адміністративних справах у Верховному Суді України здійснюється колегіально.

Зв'язатися з юристом
Олег Вікторович, місто Київ
Телефон:0637323860
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання консультацій або складання документів виключно на платній основі. Ціни врегульовуємо в ході обговорення.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860