Отримання допомоги із запізненням

12.07.2017

23 червня 2014 року народила доньку. Через певний час звернулася до Управління праці та соціального захисту населення Деснянського району для оформлення грошової допомоги при народженні дитини. Інспектор сказала, що я маю привезти також наказ з роботи про те, що я вийшла у відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трьох років. Нажаль, через певні причини я не змогла вчасно надати цей наказ.

Банківська картка для соц.виплат була дійсна до червня 2016 року, потім я вирішила не переоформлювати її, щоб у 2017 просто закрити розрахунковий рахунок і забрати всі кошти за 2016-2017 роки.

Коли я прийшла в банк (по досягненню дитиною трьох років), то мені сказали, що останній перерахунок коштів був у червні 2016 року. У Управлінні праці та соц.захисту населення мені повідомили що це через відсутність наказу с робочого місця.

Сьогодні, 12 липня, я була в Управлінні і залишила заяву с проханням виплатити мені недоодержану допомогу, прикріпивши до заяви наказ з роботи та копію трудової книжки. Спеціалісти управління, з якими я спілкувалася, запевнили мене, що я не маю права на отримання цих грошей через те, що не надала наказ до виповнення моїй дитині трьох років, а зараз я в них вже в архіві і ”заднім числом” вони нічого зробити не можуть. Заяву у приймальні прийняли.

Писавши цю заяву я керувалася Постановою Кабінету міністрів України від 21 квітня 2005 р. №315, у якій зазначено: ”Допомога, яка не отримана вчасно внаслідок невиконання її отримувачами умов, визначених цим Порядком, виплачується за минулий з моменту призначення час, але не більш як за шість місяців з місяця звернення за її одержанням. Призначені, але своєчасно не одержані суми державної допомоги сім’ям з дітьми з вини органу, що призначає або виплачує зазначену допомогу, виплачуються протягом будь-якого часу без обмежень. При цьому виплата здійснюється виходячи з розміру прожиткового мінімуму, встановленого на день її призначення.”

Скажіть, чи діє ще данний документ та чи можу я сподіватися на отримання призначеної мені допомоги? Які можуть бути мої подальші дії, якщо я отримаю відмову від Управління?

Ваш коментар *


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860