визначення частини

29.06.2017

надання листка непрацездатность здорової людини це частина 4

Ваш коментар *

Відповіді юристів

В кодексі про адмінправопорушення немає статті про дрібні шахрайство чи підроблення документів. Ст. 358 кримінального кодексу «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання», яка передбачає середні за важкістю покарання, застосовується у випадках повного виготовлення фальшивого документа чи внесення незаконних змін до справжнього документа, коли суб’єктом його є не службова особа. За статтею 366 ККУ «Службове підроблення», складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів-карається досить суворо; ця стаття застосовується, коли злочин вчинила службова особа. До службових осіб належать також особи, які обіймають на державних чи комунальних підприємствах, в установах чи організаціях посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій. Під офіційним документом у цих двох статтях кримінального кодексу слід розуміти документи, що містять зафіксовану на будь-яких матеріальних носіях інформацію, яка підтверджує чи посвідчує певні події, явища або факти, які спричинили чи здатні спричинити наслідки правового характеру, чи може бути використана як документи-докази у правозастосовчій діяльності, що складаються, видаються чи посвідчуються повноважними (компетентними) особами органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, юридичних осіб незалежно від форми власності та організаційно-правової форми, а також окремими громадянами, у тому числі самозайнятими особами, яким законом надано право у зв'язку з їх професійною чи службовою діяльністю складати, видавати чи посвідчувати певні види документів, що складені з дотриманням визначених законом форм та містять передбачені законом реквізити.

Відповідно до постанови пленуму верховного суду «Про судову практику у справах про хабарництво» від 26.04.2002, організаційно-розпорядчі обов'язки-це обов'язки по здійсненню керівництва галуззю промисловості, трудовим колективом, ділянкою роботи, виробничою діяльністю окремих працівників на підприємствах, в установах чи організаціях незалежно від форми власності. Адміністративно-господарські обов'язки-це обов'язки по управлінню або розпорядженню державним, колективним чи приватним майном (установлення порядку його зберігання, переробки, реалізації, забезпечення контролю за цими операціями тощо). Лікарі на практиці зазвичай не відносяться до службових осіб, якщо тільки це не є головний лікар чи завідуючий структурним підрозділом.

Отже, згадані Вами дії слід кваліфікувати за ст. 358 ККУ-за частиною 1, 2 чи 3 залежно від обставин.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]