Працевлаштування особи, що має диплом "молодшого спеціаліста"

12.05.2017

Доброго дня! Особа отримала диплом молодшого спеціаліста влітку 16 року за спеціальністю: Фізичне виховання, зараз продовжує одержувати повну вищу освіту не змінюючи спеціалізації на 3 курсі. Посилаючись на ЗУ "Про вищу освіту", а також на постанову КМУ від 05.11.2008 зі змінами і доповненнями "Про затвердження Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу" (пункт 31) цій особі відмовлено у працевлаштуванні на посаді тренера-викладача в дитячо-юнацькій школі".

Наказом міністерства молоді та спорту України від 28.10.2016 №4080 затверджено Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників сфери фізичної культури і спорту, в якому викладені кваліфікаційні вимоги до тренера-викладача, якими передбачено наявність у претендента вищої освіти першого або другого рівня за ступенем бакалавра або магістра та спеціальністю відповідної галузі знань.

Крім того в цьому ж Довіднику в розділі "Загальні положення" пункт 7 "особи, які не мають відповідної освіти або стажу роботи, встановленого кваліфікаційними вимогами, але мають достатній практичний досвід і успішно виконують у повному обсязі покладені на них завдання та обов'язки, можуть бути, як виняток, залишені на займаній посаді або призначені на відповідні посади за рішенням керівника. Можно було б отримати коментар з приводу законності відмови у працевлаштуванні? З повагою, Сидоренко Людмила

Ваш коментар *


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860