давление разрешительной системы

нужно продлевать разрешение на газовый пистолет если нет закона о гражданском оружие

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Згідно постанови кабінету міністрів «Про порядок продажу, придбання, реєстрації, обліку і застосування спеціальних засобів самооборони, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії» від 7.09.93, для продовження терміну дозволу на зберігання (носіння) газових пістолетів і револьверів (перереєстрації) власник зобов'язаний за один місяць до закінчення терміну дії дозволу подати до органу внутрішніх справ за місцем проживання (юридичною адресою), наявні газові пістолети (револьвери) і такі документи: заяву (лист юридичної особи) на ім'я начальника органу внутрішніх справ з проханням провести перереєстрацію газових пістолетів (револьверів), що є у нього: квитанцію (платіжне доручення) про оплату послуг, пов'язаних з перереєстрацією газових пістолетів (револьверів); висновок (довідку) медичного закладу (лікувально-кваліфікаційної комісії) встановленої форми. У разі відсутності у особи дозволу пістолет (револьвер) до розгляду справи вилучається працівниками органів внутрішніх справ у встановленому порядку. Зразки карток-заяв, дозвіл на придбання, зберігання (носіння) газового пістолету (револьверу), книг їх обліку та інших документів установлюються МВС (можете знайти їх в інтернеті за допомогою пошукової системи).

За нормами модельного закону СНД Про зброю від 6.12.1997 (рекомендаційного характеру), строк дії ліцензії на газову зброю може бути продовжено на 5 років органами внутрішніх справ. У випадку відсутності дозволів на ношення зброї вона вилучається поліцією тощо.

За носіння і зберігання зброї без дозволу передбачена кримінальна відповідальність за ст. 263 ККУ (вона, напевно, не застосовується тут), покарання там-досить значні. Ст. 195-2 кодексу про адмінправопорушення передбачене порушення порядку придбання, зберігання, реєстрації або обліку газових пістолетів і револьверів та патронів до них, санкції там-невеликі штрафи з конфіскацією газового пістолета.

За проектом закону «Про цивільну зброю і боєприпаси» планується створити в Україні єдиний державний реєстр зброї. На практиці зараз для носіння газового пістолета вимагається дозвіл.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]