Відрахування з університету за несвоєчасну оплату

03.03.2017

Доброго Дня!

Як здійснюється відрахування з університету(несвоєчасна оплата коштів)?:

1.Деканат повинен повідомляти про відрахування(мене ніхто не повідомив,я дізнався,коли мені зателефонували з Воєнкомату)?

2.Перед тим як мені подзвонили з воєнкомату ,я ходив в деканат 4 дні підряд та доздавав предмети,які мені необхідно було закрити.Після сдачі екзамену бали по ньому мені виставили у залікову книжку та відомість(про відрахування ніхто нічого не казав,навіть підозр не було).Наступного дня мені зателефонували з воєнкомату та сказали,що я відрахований та втратив право на відстрочку від військової служби.

3.Хто в цій ситуації неправий(дуже багато проблем із-за цієї ситуації)?

Будь-ласка допоможіть розібратися

P.S.Про відрахування я дізнався після того як пройшло два тижні дистанційного навчання(за два дні до виходу в університет)

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня! Несплата за навчання у визначені терміни є підставою для розірвання договору та відрахування студента. Проте потрібно пам’ятати, що при виникненні фінансових труднощів студент може звернутися з заявою про розстрочку платежу та скласти індивідуальний графік оплат. У разі відсутності коштів також можна взяти державний цільовий кредит на навчання, відповідно до Порядку надання цільових пільгових державних кредитів для здобуття вищої освіти. Сума кредиту повертається із сплатою 3% річних протягом 15 років, починаючи з 12-го місяця після закінчення навчання.
Рішення ректора потрібно оскаржувати до суду загальної юрисдикції. У позовній заяві, спираючись на обґрунтування, потрібно просити суд визнати незаконним та скасувати наказ про відрахування.

Зв'язатися з юристом
Ганна Станіславівна, місто Київ
Телефон:+380955615502
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 4149439390091480



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]