Стоки сусіда в моє подвір'я

19.04.2021

Вітання щире, пишу одраху, що за розгорнуту консультацію, з конкретними посиланнями на законодавчі акти, зразки документів, та потенційний відсоток виграшу (виключно професійна думка) готовий оплатити вартість годинної консультації (а може й більше, залежить від наданої інформації).

1. Стоки сусіда зливаються до мене в подвір'я, ділянку з будинком придбано 2 роки тому (так вже було), на "полюбовне" вирішення сусід не йде, питання: як примусити його до водовідведення через свої канали водовідведення ? факт руйнування землі, фундаменту, пліснява - є, можна відеофіксацію на момент зливи зняти.

2. бідинок сісіда (того ж), одною із сторін будинку повністю до моєї ділянки виходить стіною, тобто межа його будинку (стіна з вікном) і одразу моя ділянка, як по закону мені поставити огорожу, і хто повинен відійти ? (по кажастровим документам вся земля до його стіни є моєю.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго ранку. Ви можете подати скаргу на дії та бездіяльність сусіда, що призвели до побудови будинку впритул до межі, до Державної інспекції архітектури та містобудування України. Донедавна такі скарги подавали до Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ). Її вже рік як ліквідовують.

Можете звертатись до мене для написання тексту скарги чи й інших додаткових правових послуг.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.

Пане Василь.

На мою скромну думку, проблему ви зможете вирішити на превеликий жаль,виключно у судовому порядку. Вчинивши до сусіда відповідний цивільний позов.

Зв'язатися з юристом
Nikjlay Kasyanov, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
Skype:yurist4201
ICQ:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860