Чи має право переведена особа на премію до Дня вчителя на попередньому місці роботи?

Особа переведена на роботу в іншу школу, ще й в іншу ОТГ на початку вересня,на її місце прийшла інша людина..До Дня учителя надавалась премія всім вчителям. Її отримала людина, що прийшла на вакантне місце. Критерієм премії було - половина посадового окладу, а переведена особа зараз вимагає премію. Чи має вона право на це?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня. Людина яка звільняється чи переводиться на іншу роботу немає права претендувати на премію яка виплачується після звільнення чи переводу.

Зв'язатися з юристом
Мироненко Вікторія Валеріївна, місто Вінниця
Телефон:+38 (097) 410 44 00
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультація від 250 грн.
Вдячність приймається на карту ПриватБанку
4149 6090 0039 5758

Порядок надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам навчальних закладів державної та комунальної форм власності за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків (далі — щорічна грошова винагорода) затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 05.06.2000 р. № 898 (далі — Порядок № 898)

Водночас щорічна грошова винагорода надається відповідно до положення, яке затверджується керівником закладу освіти чи методичної установи за погодженням із профспілковим комітетом і може містити додаткові критерії, крім визначених у пункті 2 Порядку № 898, з урахуванням специфіки закладу освіти чи методичної установи.

Розмір щорічної грошової винагороди не може перевищувати одного посадового окладу (ставки заробітної плати) з урахуванням підвищень.

Конкретний розмір грошової винагороди кожному педагогічному працівнику встановлюється за поданням керівника відповідного структурного підрозділу залежно від його особистого внеску в підсумки діяльності, але як було зазначено вище, максимальним розміром такої винагороди є посадовий оклад.

Оскільки Порядком № 898 не встановлені обмеження щодо виплати грошової винагороди працівникам, які відпрацювали у навчальному закладі менше року, то питання надання або ненадання ним зазначеної виплати також потрібно врегулювати у Положенні про таку виплату.

Зв'язатися з юристом
Плюта Катерина Станіславівна, місто Київ
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 70 грн.
Вдячність приймається на карту Моно Банку 5375 4141 0260 3528



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]