персональні данні

27.11.2020

чи може комунальне підприємство вивішувати списки боржників на будинках?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Загальні правові основи одержання, використання, поширення та зберігання інформації встановлено Законом України «Про інформацію» від 02.10.92 № 2657-ХІІ, який закріплює право особи на інформацію в усіх сферах суспільного і державного життя України, а також систему інформації, її джерела, визначає статус учасників інформаційних відносин, регулює доступ до інформації та забезпечує її охорону, захищає особу та суспільство від неправдивої інформації (ст. 2 Закону). Під інформацією розуміються документовані або публічно оголошені відомості про події та явища, що відбуваються в суспільстві, державі та навколишньому природному середовищі. Дія цього Закону поширюється на інформаційні відносини, які виникають у всіх сферах життя і діяльності суспільства і держави при одержанні, використанні, поширенні та зберіганні інформації.

Джерелами документованої інформації про особу є підписані нею чи видані на її ім’я документи, а також відомості про особу, зібрані державними органами влади та органами місцевого і регіонального самоврядування в межах своїх повноважень.
Забороняється збирання відомостей про особу без її попередньої згоди, за винятком випадків, передбачених законом.Як підсумок, можна однозначно сказати, що інформацію про особу можна розміщувати за її згоди. Коли такої згоди нема, у списку боржників ОСББ чи будь-якого комунального підприємства вказати можна лише номер квартири та суму боргу без зазначення прізвища, імені та по батькові.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Добрий вечір. Підприємство з надання комунальних послуг чи житлово-екпслуатаційна організація мають право вивішувати при вході в будинок списки із зазначенням номерів квартир, які заборгували за відповідні комунальні послуги. Таке традиційно практикується.

Підприємства з надання комунальних послуг на практиці деколи відступляють право вимоги стосовно боржників по комунальних послугах колекторським підприємствам. Колектори мають не порушувати законодавство про інформацію, захист персональних даних та не втручатись в особисте життя.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860