Сокращение штатов НГУ

08.11.2020

Написал рапорт об увольнении согласно ст.26 ч 5. пункт.г).мне отказали и переводят без моего согласия с 11 тарифной сетки на 7.И рассказывают что это равнозначная посада по штату.Могут ли меня перевести без моего согласия на низшую посаду как в моем случае и почему не увольняют?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Равнозначных посад в части нет,а посада по штату с 7(седьмой) тарифной сеткой по штату с одинаковым званием.

Статья 26 Закона Украины "Про вiйськовий обов'язок i вiйськову службу"

Доброго дня, Віталій! Повідомляю Вам наступне.

На військовослужбовців НГУ розповсюджується Положення про проходження військової служби У Збройних силах України , що затверджено Указом Президента України від 10.12.2008 № 1153 «Про Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України - далі Положення Користуємось саме цим актом.

У пункті 256 Положення закріплено — «у разі потреби доукомплектування Збройних Сил військовослужбовці до закінчення організаційних заходів призначаються на інші посади (у тому числі і нижчі) без згоди військовослужбовця, за винятком випадків визначених пунктом 112 (деякі сімейні обставини та поважні причини)» (норма запроваджена 14.07.2015 Указом Президента № 417);

пункт 118 Положення — «У разі неможливості призначення військовослужбовців, які вивільняються, на рівнозначні посади вони призначаються на нижчі посади (не більше як на один ступінь чи за їх згодою більше ніж на один ступінь)» (норма запроваджена 14.11.2016 Указом Президента № 503).

Пункт 112 Положення — «Військовослужбовець може бути переміщений на нове місце служби у випадках, визначених пунктом 82 Положення (у тому числі на нижчі посади), без згоди військовослужбовця, за винятком наступних випадків:

1. Неможливість проходження військовослужбовцем військової служби у місцевості, до якої його переміщують, відповідно до висновку (постанови) військово-лікарської комісії;

2. Неможливість проживання членів сім’ї військовослужбовця за станом здоров’я в місцевості, до якої його переміщують, відповідно до документів, які це підтверджують;

3. Потреба у догляді за непрацездатними чи хворими батьками, дружиною (чоловіком) або особами, які виховували його з дитинства замість батьків і були визнані опікунами та мешкають окремо від сім’ї військовослужбовця, відповідно до документів, які це підтверджують»

Для детальної консультації та розробки подальшого алгоритму дій - звертайтесь особисто. На все добре!

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]