Військова служба за контрактом

30.10.2020

Добрый вечер! Я офицер, прохожу службу по контракту с 2015 года (мобилизация), при переподписании мной контракта с ЗСУ сроком на 5 лет мне пологаются финансовые выплаты, а именно (поднаемные и за подписание первого контракта)?! Спасибо!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Найкраща відповідь

Доброї ночі, Юрію!

Повідомляю наступне по суті Вашого запитання.

Одноразову грошову допомогу за укладання першого контракту, доволі часто плутають з підйомними, але це не підйомні.

Зазначена виплата передбачена Постановою КМУ “Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб» від 30 серпня 2017 р. № 704”.

Набрання її чинності відбулoсь 01.03.2018, тобто передбачена тим особам, котрі уклали контракт після цієї дати.

Деталі виплати передбачені в Наказі МОУ 07.06.2018 № 260, розділі ХХІІ, згідно якого ОГД виплачується:

– особам, які приймаються на посади рядового складу строком на 3 роки;

– особам, які приймаються на посади сержантського і старшинського складу строком від 3 до 5 років;

– особам, які приймаються на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу строком від 1 до 5 років;

– особам, які підписали контракт строком на 5 років, із числа військовослужбовців, призначених на посади осіб сержантського і старшинського складу, осіб офіцерського складу після закінчення ВВНЗ, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти (підготовка яких здійснюється за державним замовленням), за умови вступу до виконання обов’язків за цими посадами.

Кому не виплачується: особам рядового складу, які в період проходження служби за контрактом уклали сержантський/старшинський контракт; сержантам/старшинам, які у період служби за контрактом прийнято на військову службу за офіцерським контрактом; “кадровим” офіцерам, які в добровільному порядку виявили бажання укласти контракт; у разі продовження військової служби за новим контрактом; у разі повторного прийняття на військову службу за контрактом осіб, звільнених з військової служби за контрактом (кадрової військової служби офіцерського складу); у разі підписання контракту для проходження військової служби в ЗСУ особами, звільненими з військової служби за контрактом або кадрової військової служби офіцерського складу, з інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також зі служби в правоохоронних органах..

Стосовно підйомної допомоги: Зазначена грошова допомога виплачується у разі переїзду до нового місця служби, яке розташоване в іншому населеному пункті. Зміни у порядку нарахування цієї виплати відбулися на підставі наказу Міністерства оборони України № 45 від 5 лютого 2018 року. Ці кошти Ви отримаєте після переїзду до нового місця служби, яке розташоване в іншому населеному пункті, у разі призначення на військову посаду; зарахування на навчання до вищих військових навчальних закладів, термін навчання в яких становить шість місяців і більше (без збереження посади за попереднім місцем служби), або у зв’язку з передислокацією військової частини (підрозділу військової частини).

Для детальної консультації звертайтесь особисто. На все добре!

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]